Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Aki a túlnépesedést vallja,...

Aki a túlnépesedést vallja, az mit érez?

Figyelt kérdés
2013. nov. 10. 17:20
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 Makoscsiga ***** válasza:

"Szóval szerinted az lenne jó, ha nem létezne hűtőszekrény (higiénia)"

Szóval számodra a hűtőszekrény jelenti a higéniát? :D Vicces gyerek vagy hallod-e!

2013. nov. 13. 18:34
 52/70 A kérdező kommentje:

Jó a szövegértésed...

Nem vagyok amúgy gyerek.

A hűtőszekrény hozzájárul a higiéniához, ugyanis hidegben nagyobb biztonsággal lehet tárolni az élelmiszereket. Így már jó?

2013. nov. 13. 19:38
 53/70 A kérdező kommentje:

ma 18:33:

Te meg csak szajkózod, ami a csapból is folyik.

Te vagy az, aki nem gondolod végig, hogy igaz lehet-e.

Ha nem lenne "túlnépesedés", én se lennék. Nem egyszer mentett meg az orvostudomány.

Nem vagyok egy egészséges ember.

Ugyanazért élhetek, amiért 7 milliárdan vagyunk.

És ne haragudj, de valószínűleg te is vagy családod is.

Úgy szidd...

2013. nov. 13. 19:39
 54/70 anonim ***** válasza:

"Ha nem lenne "túlnépesedés", én se lennék."

Lennél, ugyanis valószínűsítem (mivel Magyarországon a családonkénti átlagos gyerekszám ma 1,3) 3 vagy annál kevesebb testvéred van.

"Nem egyszer mentett meg az orvostudomány.

Nem vagyok egy egészséges ember. "

Újfent hibás, szánalomra apelláló, hibás érvelés (argumentum ad misericordiam). A vita szempontjából lényegtelen, hogy Te vagy bármelyik vitázó fél beteg-e.

2013. nov. 13. 20:25
 55/70 A kérdező kommentje:

Nem lényegtelen, mert azért vagyunk ennyien, mert a betegek is élnek.

300-500 éve ki élt betegen?

Az anya nem tudott természetes úton szülni -> belehalt.

A gyerek nem tudott enni súlyos betegségek miatt -> belehalt.

Tény, magas vérnyomás, cukorbetegség, asztma civilizációs ártalmak, volt helyette sok járvány -> belehaltak.

2013. nov. 13. 20:27
 56/70 anonim ***** válasza:
Te valami rohadtul szerencsétlen, kehes egy ember lehetsz, hogy minduntalan a beteg emberekre tereled a témát... Ez a mániád, hogy hulljon a férgese - veled együtt? Mert akárki akármit ír, csak ide lyukadsz ki a végén, minduntalan ezt a konzekvenciát vonod le a hozzászólásokból. Annak ellenére, hogy ezt eddig egyetlen válaszoló sem említette. Csak Te.
2013. nov. 13. 20:58
 57/70 anonim ***** válasza:
50%

"Nem lényegtelen, mert azért vagyunk ennyien, mert a betegek is élnek."

Nem.

Azért élünk ennyien, mert a hosszabb születéskor várható élettartam mellett nem csökkent az egy családban született gyermekek száma - csak a fejlett, nyugati társadalmak tehetősebb részében.

Ott viszont meg az a baj, hogy bár kevés az egy családban született gyermekek száma, egy ember SOK ERŐFORRÁST PAZAROL EL, és sok szemetet termel.

"300-500 éve ki élt betegen? "

Sokan éltek betegen 300-500 éve. Voltak vakok, bénák, járványoktól sújtottak, leprások - és nem mindenki halt bele.

Szóval a túlnépesedés problémakörében nem az a gond, hogy kevés a beteg (ezért nem lényeges, hogy ki a beteg) vagy kevés a halálozások száma, hanem hogy ennek ellenére magas a szaporodási ráta és nagy az egy főre jutó fogyasztás.

Ha ezt az emberek képtelenek belátni, akkor el fog következni az az idő, amikor radikális konzekvenciák várhatóak: éhinség, háborúk, magas nyersanyagárak,...

2013. nov. 13. 21:08
 58/70 A kérdező kommentje:

Senki se érvelt, csak én.

Állítólag én nem tudok gondolkozni, mialatt mások szájából csak a sablonszöveg hangzott.

Melyik pont nem tetszik az érveim közül? Kérem a cáfolást.

A higiénia, a "jólét" és az orvostudomány miatt élünk ennyien, pont.

A "felesleget" azok alkotják, akik meghaltak volna, ha nem lenne fejlett az orvostudomány.

2013. nov. 13. 21:08
 59/70 A kérdező kommentje:

Ha meg nem szülünk, akkor elöregedik a társadalom.

Ennél nagyobb gond kevés van.

Szóval megint ott tartunk, hogy bűn élni...

2013. nov. 13. 21:13
 60/70 Makoscsiga ***** válasza:

"Szóval megint ott tartunk, hogy bűn élni..."

Szóval aki szerint a föld nem képes elteartani 7-1o-15 milliárd embert az szerint bűn élni? OK. Még szerencse, hogy te vagy az egyetlen, aki érvel. :-D

2013. nov. 13. 21:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!