Aki a túlnépesedést vallja, az mit érez?
"Szóval szerinted az lenne jó, ha nem létezne hűtőszekrény (higiénia)"
Szóval számodra a hűtőszekrény jelenti a higéniát? :D Vicces gyerek vagy hallod-e!
Jó a szövegértésed...
Nem vagyok amúgy gyerek.
A hűtőszekrény hozzájárul a higiéniához, ugyanis hidegben nagyobb biztonsággal lehet tárolni az élelmiszereket. Így már jó?
ma 18:33:
Te meg csak szajkózod, ami a csapból is folyik.
Te vagy az, aki nem gondolod végig, hogy igaz lehet-e.
Ha nem lenne "túlnépesedés", én se lennék. Nem egyszer mentett meg az orvostudomány.
Nem vagyok egy egészséges ember.
Ugyanazért élhetek, amiért 7 milliárdan vagyunk.
És ne haragudj, de valószínűleg te is vagy családod is.
Úgy szidd...
"Ha nem lenne "túlnépesedés", én se lennék."
Lennél, ugyanis valószínűsítem (mivel Magyarországon a családonkénti átlagos gyerekszám ma 1,3) 3 vagy annál kevesebb testvéred van.
"Nem egyszer mentett meg az orvostudomány.
Nem vagyok egy egészséges ember. "
Újfent hibás, szánalomra apelláló, hibás érvelés (argumentum ad misericordiam). A vita szempontjából lényegtelen, hogy Te vagy bármelyik vitázó fél beteg-e.
Nem lényegtelen, mert azért vagyunk ennyien, mert a betegek is élnek.
300-500 éve ki élt betegen?
Az anya nem tudott természetes úton szülni -> belehalt.
A gyerek nem tudott enni súlyos betegségek miatt -> belehalt.
Tény, magas vérnyomás, cukorbetegség, asztma civilizációs ártalmak, volt helyette sok járvány -> belehaltak.
"Nem lényegtelen, mert azért vagyunk ennyien, mert a betegek is élnek."
Nem.
Azért élünk ennyien, mert a hosszabb születéskor várható élettartam mellett nem csökkent az egy családban született gyermekek száma - csak a fejlett, nyugati társadalmak tehetősebb részében.
Ott viszont meg az a baj, hogy bár kevés az egy családban született gyermekek száma, egy ember SOK ERŐFORRÁST PAZAROL EL, és sok szemetet termel.
"300-500 éve ki élt betegen? "
Sokan éltek betegen 300-500 éve. Voltak vakok, bénák, járványoktól sújtottak, leprások - és nem mindenki halt bele.
Szóval a túlnépesedés problémakörében nem az a gond, hogy kevés a beteg (ezért nem lényeges, hogy ki a beteg) vagy kevés a halálozások száma, hanem hogy ennek ellenére magas a szaporodási ráta és nagy az egy főre jutó fogyasztás.
Ha ezt az emberek képtelenek belátni, akkor el fog következni az az idő, amikor radikális konzekvenciák várhatóak: éhinség, háborúk, magas nyersanyagárak,...
Senki se érvelt, csak én.
Állítólag én nem tudok gondolkozni, mialatt mások szájából csak a sablonszöveg hangzott.
Melyik pont nem tetszik az érveim közül? Kérem a cáfolást.
A higiénia, a "jólét" és az orvostudomány miatt élünk ennyien, pont.
A "felesleget" azok alkotják, akik meghaltak volna, ha nem lenne fejlett az orvostudomány.
Ha meg nem szülünk, akkor elöregedik a társadalom.
Ennél nagyobb gond kevés van.
Szóval megint ott tartunk, hogy bűn élni...
"Szóval megint ott tartunk, hogy bűn élni..."
Szóval aki szerint a föld nem képes elteartani 7-1o-15 milliárd embert az szerint bűn élni? OK. Még szerencse, hogy te vagy az egyetlen, aki érvel. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!