Aki a túlnépesedést vallja, az mit érez?
Attól, hogy sokan vagyunk, nem törvényszerű, hogy pazaroljuk az édesvizet és egyre nagyobb hányadát szennyezzük el.
Ha azt mondod, túlnépesedés van, már halálba kívántál párakat, mivel nem tetszik neked, hogy élünk.
Akkor ilyen alapon ha dugó van,és egy tapodtat se mozdul a forgalom,már azt kívánnád másoknak hogy ne legyen autójuk!Szép kis ember vagy!
És ha éppen elfogyott mondjuk a kenyért a pékségben,akkor ne is gondolj arra hogy "bárcsak enyém lett volna az utolsó",mert ezzel mástól vennéd el!Szép kis ember vagy!
Vagy ha azért zsörtölődnél mert be kell fizetned a számlát,akkor igazából azon zsörtölődsz hogy egy embertársad elvár a juttatásaiért egyenesen arányos összeget az életben maradáshoz.És te ezen zsörtölődsz?Szép kis ember vagy!
Vagy ha azért kapna el a hév,mert nem jut hely neked a buszon,akkor konkrétan azt kívánnád meg másoktól hogy fájós lábbal,fáradtan de ácsorogjanak,a te kedvedért!Szép kis ember vagy!
Ezzel azt akartam bemutatni hogy mennyire ki lehet forgatni másokat.Remélem magadra ismertél (10^2000000-en százalék hogy nem)
"Attól, hogy sokan vagyunk, nem törvényszerű, hogy pazaroljuk az édesvizet és egyre nagyobb hányadát szennyezzük el. "
A Földön konstans mennyiségű víz érhető el. Legyen mondjuk az egyszerűség kedvéért 100 egység.
Ebből a jelenlegi 7 milliárd fő felhasznál mondjuk 30 egységet és elszennyez 1 egységet.
Ha ezt a népesség 14 milliárd főre növekszik, akkor - mivel a populációnak nem csökken a vízigénye - 60 egység vizet fog elfogyasztani és 2 egységet beszennyezni.
Szimpla matematika.
"Ha azt mondod, túlnépesedés van, már halálba kívántál párakat, mivel nem tetszik neked, hogy élünk."
Újfent tipikus érvelési hibát láthattunk.
Ha nincs gondod azzal, hogy ennyi ember él, akkor szerinted nincs TÚLnépepesedés.
Ha azt mondod, túlnépesedés van, akkor a tény, hogy ennyien élünk, zavar -> bizonyos emberek életének tudata zavar.
Ennyi.
"Ha nincs gondod azzal, hogy ennyi ember él, akkor szerinted nincs TÚLnépepesedés.
Ha azt mondod, túlnépesedés van, akkor a tény, hogy ennyien élünk, zavar -> bizonyos emberek életének tudata zavar. "
Igen, zavar. És szerintem jelenleg is lényegesen nagyobb az emberek száma, mint amennyinek lennie kéne. Véleményem szerint nagyjából 1-2 milliárd embernek van elegendő hely ezen a bolygón úgy, hogy mindenki nagyjából azonos, elfogadható színvonalon éljen, nagyjából azonos, a boldog élethez elegendő juttatásokban részesüljön, és többé-kevésbé mindenki elégedett legyen azzal, amije van.
De ez nem azt jelenti, hogy a halálba kívánnám az emberek jelentős részét, mint ahogyan Te azt mindenáron belénk akarod erőltetni. Te lehet hogy a halálba kívánod az embereket, én nem. De ettől függetlenül jobb lenne mindenkinek, ha kevesebben lennénk.
"Aki a túlnépesedést vallja, az mit érez?"
Én most éppen éhes vagyok. Eszek is egy szelet zsíroskenyeret.
"Kettőnk közül te nem becsülöd az életet.
Aki becsüli, aszerint NINCS TÚLNÉPESEDÉS."
Tehát aki becsüli az életet az nem gondolkodik. OK.
Szóval szerinted az lenne jó, ha nem létezne hűtőszekrény (higiénia), fertőtlenítőszerek, védőoltások, gyógyszerek.
Mert addig voltak kettő milliárdan, amíg ezek nem léteztek.
Viszont biztosan makk egészséges vagy, természetes úton születtél, nem volt még tüdőgyulladásod, születésed óta nem voltál még kórházban. Szüleid úgyszintén.
Mert ha nem vagytok egészségesek, akkor veheted úgy, hogy ha 2 Mrd ember lenne csak, te se lennél köztük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!