Szerintetek a mai világban miből lehet jól megélni?
Sir Butcher,
Ebben igazad van. Csak a tanuláson és képzésen kívül nem árt egy kis szerencse és sajnos egy vezető beosztásban lévő rokon, vagy ismerős. Most nem arra gondolok, hogy van egy 60 éves szakember akinek van 35 év szakmai tapasztalata és tényleg bárhová felveszik jó zsíros fizetésért. Én a magamfajtákra gondolok. Itt vagyok 27 évesen, mérnökdiplomával a kezemben. Jól tanultam az egyetemen, TDK-t csináltam, konferanciákon tartottam előadásokat. 3 éve Dél Amerikában dolgozom egy világszínvonalú réz- és arany bányában. Kb egy éve keresek odahaza állást, mert szeretnék végre haza menni... teljesen eredménytelenül.
Kérdem én akkor, hogy mégis mit tegyek még le az asztalra? Mit kéne még tanulnom? Hova képezzem magam? Csináljak másod diplomát vagy doktoráljak le? Akkor meg az lesz a baj, hogy túlképzett vagyok. Persze mindezeknek meg lehet az eredménye, csak győzze az ember kivárni. Ha valaki aki elvégzi az egyetemet nem 40-50 éves korában szeretne jó állást, hanem (ne legyünk telhetetlenek) mondjuk 30 éves korára.
Szerintem ezzel te is egyetértesz.
Egyébként az előző hozzászólásomban csak poénkodtam, viszont van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem álltam én annyira messze az igazságtól. :)
Ha elvégzel valamilyen mérnökit egyetemen,főiskolán nagyon nem lőhetsz mellé:)
kivéve környezetmérnök mert azok senkinek se kellenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!