Egy filmrendező mennyire tud megélni a mai világban?
Én egész életemben az akartam lenni, filmes tagozatos vagyok a középsuliban, folyton pályázok a kisfilmjeimmel és jövőre felvételizek. Nagyon elkeseredtem az utóbbi időben, mert egyre csak próbálnak lebeszélni erről idegenek, mert hogy úgysem fogok belőle megélni, meg hogy úgysem érek el vele sikereket. Nekem ez az egy tervem volt mindig, nagyon félek, hogy igazuk lesz. Szerintetek?
17/F
13,18 vagyok:
Hát igen. Én többek között ezért utálom ezt a világot. Aki valódi kulturális értéket teremt az éhenhal, aki mások lehúzásából él, az dőzsöl. Figyelj Kérdező, ez egy nagyon kemény döntés lesz neked. Gondold át az összes szempontot. De az biztos, hogy ha olyan munkát kell csinálnod, amit utálsz, és közben művészi ambícióid vannak, az szörnyű, és nem ér meg semmi pénzt. Régebben ismertem egy srácot, aki a filmművészeti egyetemen végzett forgatókönyvíróként. Egy újságnál dolgoztunk újságíróként, ő a filmes rovatot szerkesztette. Utána kirúgták, sokáig nem talált normális munkát, aztán az egyik kisebb tévénél lett programszerkesztő. Örül az állásának mint majom a farkának, mert a legtöbb volt egyetemi társának még ilyen sincs. Megnyert egy nagyon rangos külföldi pályázatot (érted, angolul írta a forgatókönyvet, anyanyelvi angolokkal, amerikaiakkal versenyzett és úgy nyert!), de a film nem készült el, mert nem talált hozzá szponzort. A producerirodák állítólag olyanok mint a levéltár, annyi poros, soha nem olvasott forgatókönyv van bennük. Szomorú dolog ez nagyon. Nem lebeszélni akarlak amúgy. Van akinek Mo-n is összejön. Pl. egyszer olvastam a Barátok közt forgatókönyvírójáról, valamilyen Réka, hogy neki mennyire bejött az élet. Na persze a Barátok közt nem egy művészi alkotás... ha lejjebb adod a szintet és hajlandó vagy reklámfilmeket meg ilyen szappanoperákat csinálni, akkor nagyobbak az esélyeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!