Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ahol 3, vagy több gyerek is...

Ahol 3, vagy több gyerek is van a családban, ott hogy tudnak megélni a mai világban?

Figyelt kérdés
Ne értsetek félre. Nagyon szeretem a gyerekeket, nekünk is van egy. Szeretnénk még, nagy családról álmodunk, csak annyira félek attól, hogy nem fogjuk tudni magunkat eltartani.
2013. jan. 23. 09:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia nálunk most jön a harmadik picur, szerencsére nincsenek anyagi gondjaink, a szomszédba öt gyermek van 10 év alatt ők nagyon tehetős család mindenük meg van, ezért vállaltak ötöt,de lesz hatodik is!:) A kérdésedre a válasz sok munka, hitel mentes élet,spórolás a gyerekek előtt.
2013. jan. 23. 09:19
 2/5 A kérdező kommentje:
Nincsenek anyagi gondjaink szerencsére, nem akarom elkiabálni. Én csak attól félek, hogy hiába megy jelenleg jól a dolgunk, ha egyszer csak elvesztené vagy a férjem, vagy én a munkánkat. Akkor mégis mihez kezdenénk...
2013. jan. 23. 09:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Sajnos ez bármikor megtörténhet előfordulhat szerintem a VÉGLETEKIG mindenre nem lehet bebiztosítania magát az embernek mert ahhoz tényleg annyira milliomosnak vagy extra jómódúnak kéne lenni hogy évekre előre félretegyen az ember tehát hogy ÉVEKIG el tudja magát tartani munka nélkül gond nélkül, na most ilyen hány ember van? Elég kevés.

Nekünk olyan szakmánk van a férjemmel hogy arra mindig szükség van/lesz hiányszakma és bár nem fizetik meg túl jól, de azzal külföldön is boldogulnánk ha itthon nagyon rossz lenne minden.

Illetve ha akarunk tudunk dolgozni.

Én azt mondom kell egy kis vállalkozó szellem meg bátorság ahhoz hogy az ember egyáltalán 1 gyereknél többet vállaljon. Egy egészséges szintre gondolok persze.

Nem arra amikor vkinek semmi végzettsége vagy munkája is alig volt még de azért szül sorban hogy majd lesz valahogy meg majd a jóisten ad legelőt a báránykáknak, hát az nem bátorság hanem hülyeség.

De 100% ra nem tudja bebiztosítani magát az ember az életben semmi se biztos csak a változás.

2013. jan. 23. 09:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia! Akiket én ismerek 3-4 (vagy akár 10) gyerekeseket, különféle „megoldásokkal” tudnak megélni. Van, aki erősen a szülei támaszkodik (pénzt, kaját, ruhát, mindenfélét kapnak tőlük), de spórolósan él, van, ahol a férjnek menő vállalkozása van, nyilván van félretett pénzük is nem kevés, szóval nem fenyegeti őket semmilyen anyagi csőd, és van, ahol mindketten igen sokat dolgoznak, vállalkoznak is, nem csak alkalmazottak, onnan keresnek elég jól.

Szerintem az a nehéz, ha az ember „sima” alkalmazott, és nem hiányszakmája van, mint az egyik hozzászólónak. Így nagyon ki van szolgáltatva, ezért érezheted te is, hogy bizonytalanságban élsz. Az erős kapcsolati tőke is segít egyébként, mert szerintem sokkal bizonytalanabb mondjuk egy vidékről Bp-re költözött embernek a léte, mint mondjuk nekünk, akiknek igen sok ismerőse, barátja van, ami persze nyilván nem életbiztosítás, de azért erősen segít, hogy az ember bármit kitalál, rögtön tudja, hová, kihez forduljon, kölcsönösen segítik egymást az emberek folyton, így elég erős „kapcsolati hálót” alakítanak ki – ami, kvázi az artisták védőhálóihoz hasonlóan jó érzés, hogy ott van alattunk, még ha nem is akarjuk „használni”.

2013. jan. 23. 10:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Három gyermekem van,mindegyik tervezett.Páromnak és nekem is van munkahelyem,saját lakás(örökölt)van.Nem számítunk gazdagnak,de nélkülöznünk sem kell.Boltban megnézem az árakat,nem vásárolgatok felelőtlenül,de mindenünk megvan. Ha a párom elveszítené az állását,megviselne minket. Így nem lehet gondolkozni,h mi van ha ez bekövetkezne,így 1 gyereket sem lehetne vállalni.Kisfiam 6 hónapos,amint betölti az 1 évet visszamegyek dolgozni,nem adom bölcsibe. A párom szabadnapjain vállalok munkát. Bár ez nem mindenkinek oldható meg,de az én munkahelyem családbarát, alig várják,h akár heti 2 napra is menjek. Nem gondolom,h 1 vagy két gyerek nevelése sokkal több lenne,csak az anya fizetésének kiesése lehet jelentős.De ha van az anyának normális bejelentett állása,akkor normális gyedet kap. Felelőtlennek tartom viszont a gyerekvállalást akkor,ha anyuka sosem dolgozott és csak a gyesből és családiból szeretne jól megélni.
2013. jan. 23. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!