Miért nem emlékszünk álmunkban az életünkre?
Van konkrét alapja annak, hogy miért kérdezed?
Még álmomban is ugyanaz történjen, mint amit ébren csinálok? Öcsém, de eseménytelen és unalmas éjszakáim lennének... :)
Amióta emlékszem, azóta így volt - egy időben próbáltam megtanulni a tudatos álmodást is (pl, ahogy írták: reality check), aminek volt egy nagyon vicces mellékhatása:
Ahelyett, hogy álmomban rájöttem volna, hogy nem a valóság, helyette csodálatosan idióta magyarázatokat találtam arra, hogyan is lehetséges az álmom mint valóság. Álmomban jópárszor végiggondoltam, hogyan is jutottam adott helyszínre, és mindig (álmomban) logikus magyarázat is volt rá. Ami a legtöbb esetben egetverő marhaság volt, de akkor, ott teljesen logikusnak tűnik. Remekül visszaemlékszem az adott eseményekre, legtöbbször az álombeli karakterekkel meg is szoktam beszélni egy-egy napomat (vagy, évekkel azelőtti eseményt), ami reggel felébredve jól is lett elmesélve (ahogy reggel vissza emlékszem rá).
De sokszor van az, hogy lefekszem aludni, álmomban pedig felébredek - és álmomban az életemet elmeséltem, mint egy hülye álmot, ahol van gravitáció és a víz lefelé folyik és az embereknek enniük kell :D Sőt, olyan is volt, hogy az álmomban emlékeztem egy régebbi álomra, mint a valóságra (az álombeli önmagamat egyáltalán nem zavarta, hogy a visszaemlékezett valóság gyökeresen eltért az éppen aktuálistól, kitartóan a való életemet szoktam álomként, marhaságként nevetve elmesélni).
Hát, igen - úgy tűnik, az egész napi logikázás megteszi jótékony hatását, és az agyam ragaszkodik hozzá, hogy időnként megfelelő mennyiségű hülyeséget is előállíthasson :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!