Nektek mi a véleményetek?
Sziasztok. Arra lenék kíváncsi, hogy mi a véleményetekre a Vénusz Projektről? Ti hogy látjátok. Rám nagy hatással volt, tetszett az elképzelés. Valószínűleg azért is, mert környezetvédelmet tanultam. Vannak számomra kivetni valók a videóban. De többnyire egyet értek vele. Eddig rajtam kívül még négy ismerősöm nézte meg. Abból háromnak tetszett. Kíváncsi volnék a tudományos körben lévők, emberek véleményére is.
Az első videó. A vénusz projektről 1 óra 3 perctől van benne szó.
http://www.youtube.com/watch?v=JcbMW5Y5HxY
A második videó. A vénusz projektről 1 óra 30 perctől van benne szó.
http://www.youtube.com/watch?v=jWMNMt1RO6I
Egyébként mind a kettő videó érdekes. Érdemes végignézni őket. Így még jobban világos a dolog.
> Arra lenék kíváncsi, hogy mi a véleményetekre
> a Vénusz Projektről?
A kedvenc utópiám. :)
Sajnos megvalósíthatatlan.
(Olyasmi, mint annak idején a kommunizmus volt. Az elmélet jó, de a megvalósítás során nagyon rossz irányba is elmehetnek a dolgok.)
"> Arra lenék kíváncsi, hogy mi a véleményetekre
> a Vénusz Projektről?
A kedvenc utópiám. :)
Sajnos megvalósíthatatlan.
(Olyasmi, mint annak idején a kommunizmus volt. Az elmélet jó, de a megvalósítás során nagyon rossz irányba is elmehetnek a dolgok.)"
Na! Erről beszélek. Ez már egy vélemény.
"Sajnos megvalósíthatatlan.
(Olyasmi, mint annak idején a kommunizmus volt. Az elmélet jó, de a megvalósítás során nagyon rossz irányba is elmehetnek a dolgok.)"
Miért megvalósíthatatlan? Mi az amivel te nem értesz egyet? Szerintem, ismétlem szerintem, nem olyan mint az eddigi "izmusok". Köze sincs hozzá. Mik azok az irányok, amik szerinted rosszak? Komolyan érdekel a véleményed, azért írtam ki ide. Érdekelne más véleménye is.
Nagyon érdekes, most hallok róla először.
A videó után az a véleményem, hogy nagyon szép cél, és tényleg sokat lendítene mindenki életszínvonalán, tehát érdemes lenne valami hasonló után teperni.
DE
Szerintem az ember nem iktatható ki a társadalomból.
Nincs az a gépesített rendszer, és talán soha nem is lesz, ami egy szerelő nélkül a végtelenségig magától dolgozik az egész emberiségért.
Így minimum a szerelőknek meg kéne maradniuk, emiatt az ő munkáltatójuknak, iskoláiknak és a tanáraiknak is.Tehát lényegében minden borulna, amit a program célként tűz ki.Ha valóban képesek lennénk ilyen gépesítést létrehozni, ahol még a gépet is gép a gép látja el és tartja karban, akkor oké lenne,
HA
Ehhez a rendszer létrehozásához nem kéne maga az ember.
Ilyen világot pedig senki sem épít fel, akinek érdekében áll a pénz-centrikus "államforma" fenntartása.
Így lényegében mindenki, akinek elég pénze lenne, hogy beleölje a programba, az a program ellen fordulna(politikusok, bankárok, bárki, aki elég tehetős a támogatásához), ez pedig a mai világban egy megoldhatatlan probléma.
Szerintem is érdekes. Lényegébe az egész film az.
"Szerintem az ember nem iktatható ki a társadalomból." Ezt hogy érted? Hiszen az ember maga a társadalom.
"Nincs az a gépesített rendszer, és talán soha nem is lesz, ami egy szerelő nélkül a végtelenségig magától dolgozik az egész emberiségért.
Így minimum a szerelőknek meg kéne maradniuk, emiatt az ő munkáltatójuknak, iskoláiknak és a tanáraiknak is.Tehát lényegében minden borulna, amit a program célként tűz ki.
Persze ez igaz. Lennének emberek, akiknek dolgozniuk kellene. De úgy gondolom, hogy lennek emberek akik ezért a redszerért önszántukból is "dolgoznának", én is dolgoznék egy ilyen rendszerért. Oktatásra minden képen szükség van, ez a videóban is elhangzik. Munkáltatókra nem lenne szükség, mert maga a rendszer lenne a munkáltató, amit a saját magunk, társadalmunk jólétért tartanánk fent. Így ebből kifolyólag megmaradnának a szerelők is. Sőt ha úgy vesszük nem is lenne arra szükség, hogy szerelő. Mindenki kicseréli otthon az égőt, mert ki kell cserélni hogy legyen fény. Kb ez is egy ilyen dolog lenne, a generációk cserélődésének előrehaladtával.
"Ha valóban képesek lennénk ilyen gépesítést létrehozni, ahol még a gépet is gép a gép látja el és tartja karban, akkor oké lenne,"
Ezt már egy szervezet megtervezte, csak meg kellene valósítani.
"Ehhez a rendszer létrehozásához nem kéne maga az ember."
Csak a kezdeti lépésekhez kellene az ember.
"Ilyen világot pedig senki sem épít fel, akinek érdekében áll a pénz-centrikus "államforma" fenntartása."
Ez az egész probléma forrása, lényegében erről szól az első videó, és a második rész első fele.
"Így lényegében mindenki, akinek elég pénze lenne, hogy beleölje a programba, az a program ellen fordulna(politikusok, bankárok, bárki, aki elég tehetős a támogatásához), ez pedig a mai világban egy megoldhatatlan probléma."
Sajnos az, egy megoldhatatlan probléma. De csak azért, mert ebbe nőttünk fel.
Köszi a választ. Érdekes volt. Ha gondolod nézd majd egyszer végig az egész filmet. Ha mást nem az első részt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!