Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A szkeptikusok miert ervelnek...

A szkeptikusok miert ervelnek azzal, hogy meg senki nem ment at James Randi tesztjen?

Figyelt kérdés

Szerintem ez az erv teljesen megalapozatlan... Ha valaki atmegy a teszten, neki eleg csak azt mondani, hogy ez valojaban nem tortent meg. A "sertett fel" ez ellen SEMMIT nem tehetne...

Ha jol tudom,a szerzodesben benne van az, hogy James Randit nem lehet beperelni e miatt...

Ahhoz, hogy ezt ervkent hozhassuk fel a termeszetfeletti ellen, vakon kellene megbiznunk Randi szavaban, aminem ugyanannyi erteke van, mintha egy "parafenomennek" hinnenk el, hogy a Marsra tud teleportalodni...

Lehet, hogy en vagyok rosszul informalodva, akkor viszont javitsatok ki! Elore is kosz!

2013. márc. 26. 17:08
 1/4 anonim ***** válasza:

"Ha jol tudom,a szerzodesben benne van az, hogy James Randit nem lehet beperelni e miatt..."

Te magad hivatkozol bizonytalan forrásra (vagyis fogalmad sincs, hogy az érvelésed helyes-e), majd ebből vezetsz le mindent. Akkor most miről is beszélünk?

Itt vannak a játékszabályok:

[link]

A sikeres tesztnél nem csak egyvalaki lenne ott, és nem könnyen lehetne eltitkolni.

2013. márc. 26. 17:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Én még nem hallottam szkeptikust ezzel érvelni, és igazából nem is egy valós érv. Mindenesetre elgondolkodtató. Egyébként hány olyan esetről tudsz, ahol a kérdéses kísérletet sikeresen végrehajtották, majd Randi azt mondta, hogy ez meg sem történt? Mert pusztán ennek elvi lehetősége nem jelent semmit. Ami jelentene, ha az adott kísérlet sikeresen végre lenne hajtva. Most tök mindegy, hogy milyen tudományosan hiteles szerv vesz részt az ellenőrzésében. Ha én egy igazi parafenomén lennék, és Randi így megszivatna, akkor biztosan elmennék máshová, és ott bebizonyítanám a képességeim valódiságát. Lehet, hogy Randi nem adná oda a pénzt, de teljesen elvesztené hitelességét. Ilyen esetről tusz? Én nem. Egyátalán nem utal jel arra, hogy sikeres kísérlet esetén nem akarna fizetni.
2013. márc. 26. 17:57
 3/4 A kérdező kommentje:

8. By accepting this Challenge, the Applicant waives

any and all claims against James Randi, the JREF, the

JREF’s employees, officers, directors, and any other

person. This waiver includes, but is not limited to,

injury, accident, and damage of any kind, including

damage and/or loss of a physical, emotional,

financial, and/or professional nature.

Notwithstanding anything else in this paragraph,

should the Claimant pass the Formal Test, the

Claimant does not waive any claims against the JREF

that might be necessary to enforce payment of the

Prize.

2013. márc. 26. 18:38
 4/4 Wadmalac ***** válasza:

Az a helyzet, hogy Randi egy pojáca, miután már nem volt nyereségesen sikeres mint bűvész, rászállt a parafenoménekre. A leghalványabb mértékben sem tudományos módszerekkel dolgozik, gátlástalanul csal (egy Stanford egyetemi teszt után lefizette az ott részt vevő fiatalokat, hogy a médiának mondják, hogy csaltak és ő adta nekik utólag a leírást, hogyan "csaltak").

Persze az elvakultan szkeptikusok isszák minden szavát, pedig semmi alapja nincs.

Szkeptikusnak lenni azt jelenti, csak megbízhatóan bizonyított dolgokat fogadok el, nem azt jelenti, hogy tények és bizonyítékok nélkül megtámadok mindent ami mozog. Randinak semmi köze a szkepticizmushoz, ő csak egy arrogáns fanatikus a másik oldalon.

2013. márc. 27. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!