Egy kört legyen pizza.3 egyenes vágással felkell osztani 8egyenlő szeletre. Ezt a feladatot adták a suliba de senki sem tudta megoldani a tanár meg nemárulta el had gondolkozzunk rajta. Valaki? :D
"tanár meg nemárulta el had gondolkozzunk rajta."
Jól tette! ;-)
Segítek: kettő a harmadikon egyenlő nyolccal.
G.
hát egyszerű! Két vágás egymásra merőlegesen (4 szelet lesz) majd a lapjával síkban szintén átvágod az egészet ;) Igaz, nem túl könnyű művelet, és az alsó 4 szeleten nincs is feltét, de a szeletek egyformák :DDD
vaaaagy...
Kettéhajtod, így lesz egy félkör alakú pizzád. Majd szépen megejted a 3 vágást. 1 merőleges a hajtásra, majd a kapott kettéhajtott negyed köröket szintén el-el vágod. Ha visszahajtod a hajtás mentén úgyis eltörik, és máris megvan a 8 szelet ;)))
én ezt tortával ismerem, ott keresztvágással 4 felé, aztán az asztalra merőlegesen mindegyiket ismét félbe.
ennek azonban pizzánál nincs értelme.
síkban 3 vágással max. 7 részre lehet osztani.
csókoltatom a a tantónénit, vagy bácsit...
Na, akkor:
Fogod, megfelezed a pizzát. Ez egy vágás. Lesz kettő az elsőn számú szeleted.
Egymásra rakod a két felet. Még egy felezés. Már két vágásnál jársz, de van kettő a másodikon szeleted.
Megint tornyolsz, már 4 réteg van egymáson. Jön a harmadik vágás, és van kettő a harmadikon szeleted. Szerintem. Szóljatok, ha téves.
G.
Az egyenes vágás nekem -és szerintem másoknak is- azt jelenti a közéletben, hogy nem kanyarítom a kést. Itt nem volt szó síkokról, én nem is bonyolítottam a dolgot.
Persze mindig van olyan körülmény, amibe bele lehet kötni, de mi vagyunk mi, az ellenzék?
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!