Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A civilizáció elpusztítja...

A civilizáció elpusztítja saját magát?

Figyelt kérdés

Stephen Hawking professzor egyszer azt mondta :

Lehetséges,hogy azért csendes a világűr(Nem találunk rádióadást) mert az a civilizáció amelyik képes lett rá hogy megsemmisítse önmagát, AZ MEG IS TESZI,csak idő kérdése.

Az Ember 60 éve alkotta meg ezt a fegyvert,azóta csak tökélesedett,erősödött az atombomba. Háborúk mindig voltak és lesznek.

Ha ez netán igaz....mennyi időnk van van még? 50 év? 100? 500 ?

Mit gondoltok erről? Van benne valami ráció?

2009. aug. 27. 07:41
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Mivel nem veszekedni szeretnék, hanem megvitatni :

Neked legyen igazad .. fogadjuk el,hogy az OPEC olaj-(emberi) manipulációs tényező 1 hazugság , és valóban még 60-100 évre elegendő az olaj készlet,úgy hogy a napjainkban 2 "ébredező" szomjas óriást (Kína-India)is kiszolgálja.

Mindenesetre minél hamarabb meg-kell kezdeni leválni az olaj függőségtől,és nem szabad az utolsó pillanatokra hagyni az ipar cseréjét,az utolsó csepp fekete arany felszínre hozásáig,legyen az 10-50 vagy 100 év múlva.

( nyilván jelenleg erről nem szeretnének hallani az olajtermelők..)

(Erről a Duncanos-oldovai elméletről egyébként csak most általad tudtam meg h létezik és most olvasgatom a vele kapcsolatos oldalakat...van 1 pár)Én a Kossuth rádión hallottam egy ipsét, hogy mennyire veszélyes és kiszámíthatatlan ez a népesség robbanás kontra olaj függőség,aminek beláthatatlanok lesznek a következményei és be is fog idővel ütni a baj.

Úgy gondolom naivitás lenne NEM tanulni a történelemből.

Nem az én fejemben született...

2009. aug. 28. 08:12
 12/12 anonim ***** válasza:

"fogadjuk el,hogy az OPEC olaj-(emberi) manipulációs tényező 1 hazugság , és valóban még 60-100 évre elegendő az olaj készlet"

A jelenlegi fogyasztás mellett elég kb. 60 évre. A szén tovább is. 60 év múlva a benzines autó muzeális emlék lesz.

A fogyasztás egyelőre növekszik, de nincs messze az az idő, amikor csökkenni fog - van, ahol most már csökken (elsősorban fejlett nyugati országok képesek erre).

",úgy hogy a napjainkban 2 "ébredező" szomjas óriást (Kína-India)is kiszolgálja."

A kőolajat a világpiacon vásárolják, nem egyszerűen "kiosztják". Így az "ébredező óriás" vagy meg tudja vásárolni, vagy nem.

Ha nem tudja megvásárolni, akkor annyi az ébredezésének, lelassul a fejlődése és kész. Miközben a legfejlettebb országok csökkentik az olajfüggőségüket és képesek tovább növelni a gazdaságukat.

2009. aug. 28. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!