Szerintetek lehetett már a dínók előtt is civilizáció?
Nem.
Valamilyen régészeti lelet biztos fennmaradt volna.
Nem lehettek, mert megvan minden földtörténeti kornak a saját élővilága, kellett volna nyoma maradnia.
3,5 milliárd éve a sztromatolitok, 2 milrd az eukarióták, kb. 500 millió évvel ezelőtt jelentek meg a szilárd vázas állatok, ízeltlábúak, innen egy "ugrás" a dinók.
A régi mondavilágba nyilvánvalóan úgy kerültek sárkányok, hogy dinoszauruszok csontvázait találták meg, és nem tudták akkoriban még rendesen rekonstruálni, hogy hogy nézhettek ki. Ha esetleg tudták is volna, akkor sem lett volna túl messze a dinoszaurusz a sárkányoktól.
Szerintem nem nagyon lehetséges, hogy a dinoszauruszok idejében lett volna civilizáció, a legrégebbi ősünk csontvázát nem rég találták meg, és "csupán" 4.4 millió éves, a dinoszauruszok pedig 65 millió éve kihaltak.
Van viszont egy olyan elmélet, hogy a világegyetem folyamatosan tágul, s egy bizonyos szint után ez a folyamat megfordul, és újra összesűrűsödik. Azt el tudom képzelni, hogy ilyenkor elpusztul minden, és újra elkezdődik az a több milliárd éves folyamat, aminek az eredményeként kifejlődött az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!