Mi az?
Figyelt kérdés
Fekete színű, fényes, tömör, kemény anyag, füst nélkül ég.2013. jan. 2. 16:53
2/10 anonim 

válasza:

A magnézium se nem fekete, se nem fényes, se nem kemény, se nem ég füst nélkül. Gratulálok.
3/10 anonim válasza:
Köszönöm szépen a gratulációt, de azért ha te ilyen okos vagy, akkor mondd már el, hogy mi az, mert most már felkeltetted az intelligenciáddal a figyelmemet:D
4/10 anonim 

válasza:

Én se tudom, nem sok olyan anyagot tudok elképzelni, ami "füst nélkül ég". A magnézium mindenesetre ezüst színű, a felszíne matt az oxidrétegtől, elég lágy, és égetéskor fehéren füstöl.
5/10 anonim válasza:
Jó barátod a Google?:D Köszönöm, hogy megnézted nekem és leírtad! Máááris sokkal okosabbak lettünk :D
6/10 anonim 

válasza:

Nekem speciel jó barátom a Google, csak ajánlani tudom mindenkinek. :)
Most pl. ezt találta nekem:
"Az antracit fekete színű, fényes, tömör, kemény anyag. Nehezen gyullad meg, füst nélkül ég el, kevés hamu marad utána."
Itt, az oldal közepe táján:
Tehát a kérdező valószínűleg 7. osztályos, és a Mozaik Kiadó tankönyvéből tanul. :D
7/10 anonim válasza:
Bocsi ez nem ide tartozik de azt szeretném kérdezni valaki nem tudja hogy mi a termosz fizikai neve ?
8/10 anonim 

válasza:

Most írtam választ a kérdésedhez:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__38..
Látom, új vagy, ezért jelzem: ez itt a Gyakorikérdések.hu, nem az Expresszválaszok.hu vagy a Gyakorioffok.hu... :D
9/10 anonim 

válasza:

Pl. a szén. Fekete is, tömör is, fényes is, az egyik legkeményebb anyag a Földön (lásd allotróp módosulatát, a gyémántot), és a 100%-os tisztaságú szén elegendő oxigénnel égve valóban füst és hamu nélkül ég el (CO2-vé).
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, de már tegnap kitaláltam a megfejtés az antracit.
2013. jan. 3. 14:04
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!