Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért tünt el az emberről a szőr?

Miért tünt el az emberről a szőr?

Figyelt kérdés
2012. dec. 21. 22:27
1 2 3 4
 21/32 Salx Narval ***** válasza:
Neked is Berta és mindenkinek, aki erre téved. Én is valahogy így jártam, mondjuk az éjfélt jó 20 perccel átaludtam, a telefon ébresztett fel. Jó évkezdésnek ez a kedves gyermekkórus.:D Erre felénk most csitultak el a mulatozók, most néma csend van mindenhol. Azt hiszem megtömöm a pipámat, valami jóféle dohánnyal és, hogy tetézzem az élvezeteket, főzök egy kávét is. Nálam a mai nap, ilyen kis pihis lesz, öreglegény módjára édes semmittevéssel töltöm.:D
2013. jan. 1. 04:05
 22/32 anonim ***** válasza:

Ezt nem hiszem el: hogy lehet ilyen korán felkelni???

Vagyis inkább nem értem, hogy akkor te már nem alszol, vagy még nem. :O

Én még mindig le sem feküdtem, pedig ritkán viszem ennyire túlzásba...

A pipaillatból küldj egy kicsit, légy szíves, már ha valami jóféle. :)

Gyerekkoromban nagyon szerettem az egyik nagybátyám közelében lenni, mert igen finom illatú dohányt használt. Persze amúgy is szerettem őt. :)

A semmittevés pedig tényleg édes tud lenni; csak egy baj van vele: soha nem tudja az ember, hogy mikor van készen. :D

Ja, és köszönöm a jókívánságot. A többiektől pedig elnézést kérek az offért. :)

És most meghallgatom ezt az altatódalt, hátha jót tesz:

http://www.youtube.com/watch?v=zV8GE3NhgY0

:)

2013. jan. 1. 04:40
 23/32 Salx Narval ***** válasza:
Tényleg bocs, a többiektől, de hát mit lehet tenni, ha csak mi kukorékolunk ilyenkor.:D Tudod kedves Berta, én nem vagyok vallásos mint te, ezt a rövid életet nem szeretném átaludni.:D A viccet félretéve, egyszerűen nem tudok napi 4-6 óránál többet aludni. Akármikor fekszem le, 2 óra tájban felébredek. Nagyon szívesen küldenék egy kis illatmintát, de sajnos egyenlőre be kell érned azzal, hogy visszaemlékezel a nagybácsid pipaillatára. Én is úgy vettem észre, hogy az emberek többsége kedveli a pipadohány illatát, még a nemdohányzó emberek is szívesen szimatolgatják.:D Amúgy saját magam, válogatom, kezelem és illatosítom. Lehet, hogy a szőr is azért tűnt el az emberekről, hogy szívódjon bele dohányfüst.
2013. jan. 2. 04:04
 24/32 Salx Narval ***** válasza:
Mármint, hogy ne szívódjon bele.:D
2013. jan. 2. 04:06
 25/32 anonim ***** válasza:

"mit lehet tenni, ha csak mi kukorékolunk ilyenkor.:D "

Azt te csak hiszed... Sokan a GYK-n lógva töltötték a szilvesztert, még éjfél után is. Én most kivételesen a főoldalt néztem: nem volt túl sok új kérdés, de azért akadt. És legalább 5 - 6 búékos "kérdés" is volt, amiket persze reggelre 1 - 2 kivétellel letöröltek a modik...

"Tudod kedves Berta, én nem vagyok vallásos mint te, ezt a rövid életet nem szeretném átaludni.:D "

Még jó, hogy írtad utána, hogy vicc... Különben most nagyon leoltottalak volna, hogy az alvásigény nem világnézetfüggő, legalábbis tudomásom szerint. :P

"A viccet félretéve, egyszerűen nem tudok napi 4-6 óránál többet aludni."

Hááát... Én azt is tudom ám, hogy az emberek átlagos alvásigénye napi 7 - 8 óra, ami a kor előrehaladtával csökken. Úgyhogy te vagy nagyon öreg lehetsz már, vagy ha nem annyira, akkor készülj a napi 3 - 5 órára... :P

"Akármikor fekszem le, 2 óra tájban felébredek."

Hm, ez meg vagy a biológiai óra valamiféle hibája, azaz rossz megszokás lehet, vagy alvászavar...

"Nagyon szívesen küldenék egy kis illatmintát, de sajnos egyenlőre be kell érned azzal, hogy visszaemlékezel a nagybácsid pipaillatára."

Nesze semmi, fogd meg jól...

Meddig tartott volna egy kis pipafüstöt bezippelni és átküldeni? :DDD

2013. jan. 4. 00:28
 26/32 Salx Narval ***** válasza:
Parancsolj:D [link]
2013. jan. 4. 05:18
 27/32 Salx Narval ***** válasza:
Hát az alvásigény, valóban nem világnézetfüggő és nem is erre szerettem volna utalni, hanem arra, hogy nem lesz örök életem, ezért kell most gyorsan, sokat élnem.:D Nem vagyok még vén, de a javát már megettem, annak a bizonyos kenyérnek.:D Azt mondod 3 óra, frankó.:D
2013. jan. 4. 05:33
 28/32 anonim ***** válasza:

Köszi a küldeményt; valamilyen technikai probléma miatt pont a lényeg (= az illat) nem jött át, de hát a jó szándék a fontos. :D

Egy kis tájékozódás és tájékoztatás céljából rákerestem az alvásigényre, és átnéztem vagy 10 oldalt; de kettő nem volt köztük, amelyik ugyanazokat az adatokat írta volna...

3 órát egyik sem írt idősebb korban (5 volt a legkevesebb); én meg nem tudom, honnan szedtem előzőleg ezt a számot. Sőt, egy elég friss brit kutatás szerint még csak a csökkenés sem igaz... Na, ennyit a tudomány mindenkori állásáról. :D

Nekem már ez is olyan divatfüggőnek tűnik, mint az eredeti téma, a szőrzet. Egy mezei polgár már nem tud kiigazodni a sok, egymásnak ellentmondó "tudományos felfedezés" között. Így nehéz eldönteni, hogy igyon-e sok tejet vagy ne; egyen-e húst, vagy legyen vega; szedjen-e vitamintablettákat, vagy kizárólag a természetes vitaminforrások a jók; lúgosítson-e, vagy ne dőljön be ennek a hóbortnak... és a sort szinte a végtelenségig lehetne folytatni.

2013. jan. 5. 01:14
 29/32 Salx Narval ***** válasza:
Így van ahogy írod, nincs olyan dolog amit ne tartanának egyesek hasznosnak, egészségesnek, mások károsnak, természetesen tudományosan igazolva. Tudod Berta, én teszek arra ki, mikor, mit mond. Én mindent eszek, iszok, még a károsnak, egészségtelennek, ítélt dolgokat is, ha megkívánom. Úgy vélem a titok a mértékletességben rejlik és a jó minőségű, lehetőleg adalékmentes, natúr élelmiszerekben. A változatosság is fontos szerintem, nem jó, ha beállított étrendünk van és mindig ugyanazt esszük, isszuk.
2013. jan. 5. 03:28
 30/32 anonim ***** válasza:

Hát akkor egyetértünk: ezzel a sok "tudományosan igazolt" dologgal ott vagyunk, ahol a part szakad. :(

Mindenki azt az irányt követi, amelyik számára hihetőbb / meggyőzőbb; vagy egyszerűen megy a saját feje után.

Én például most mindjárt beveszek egy tablettát, mert sikerült elkapnom valami ronda vírust; persze tudom, hogy elvileg erre nincs gyógyszer, de kb. szétszakad a fejem, arra meg van. :D

Apropó: az antibiotikum sem használ vírus ellen; de állítólag azért arra mégis jó, hogy segítsen a legyengült szervezetnek a további bacik és egyebek legyőzésében, így pedig a felülfertőződés megelőzésében.

És különben is: én hiszek abban, hogy mégiscsak használ valamit a gyógyszer és a vitamin; pedig azt szokták mondani, hogy a nátha és az influenza gyógyszerrel egy hét, gyógyszer nélkül meg hét nap. :D

2013. jan. 7. 01:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!