Mennyi végtelenböl 100? Nem poénból!
A végtelen fogalmáról sok jó gondolat és néhány butaság elhangzott már.
De egy gyerek fogékony a környezete eseményeire, ezt és nyilván sok más "értelmetlen" dolgot hallott és fog hallani. Sok lesz közülük, amire nem tudsz válaszolni konkrétan.
Egy gyereket igazán elrontani hazugsággal lehet. Nem amikor hamisat mondsz neki, hanem amikor erre rájön. Ezért a legelső, amit tehetsz ha nem tudod a választ, hogy ezt megmondod neki. Megmondod, hogy sok dolog van, amit az ember nem tud éppen, de majd utánanézel.
Nagyon sok olyan fogalom van, amelynek a megértéséhez több kevesebb más fogalom ismerete szükségeltetik. A végtelen ilyen, az egyetemeken is probléma, akkor is, amikor már régóta használják. De azt mindig meg lehet magyarázni egy gyereknek, hogy vannak dolgok, amit csak további tanulással lehet megérteni. Példákat kell mondani hozzá. Egyet soha ne tégy: ne hagy válasz nélkül. Egy idő után nem fog kérdezni.
Hú, hàt nagyon kedvesek vagytok,hogy írtatok.
Kisfiam mindíg megnehezíti a dolgomat,sok még ennél extrémebb kérdéssel.
Imàdja a szàmikat,teljesen beléjük tud mélyedni.6 éves " ràjött a szorzàs lényegére,méghozzà a szennyestartó làda lyukas mintàiból következtetve.:-) egy kis géniusz:-).
Hasznosak voltatok...Köszönjük!
Kérdező, örülj neki, hogy ilyen érdeklődő típusú a fiad. És fogadd meg a 12-es tanácsát: soha ne hagyd válasz nélkül a kérdéseit. Inkább járj utána, vagy kérdezz itt, segítünk. :)
@ 11:
Ha tankönyvre gondoltál, akkor én C. Neményi Eszter könyveit és munkafüzeteit tudom ajánlani; szerintem a piacon a legjobbak, jelenleg a Nemzeti Tankönyvkiadó adja ki őket.
Nálam a 2. helyen a Mozaik Kiadó tankönyvei állnak.
Az Apáczai könyveit már nem tartom megfelelőnek: kevés a manipuláltatás, így túl szárazak, unalmasak.
A Dinasztia matekjaira nem nagyon emlékszem, de arra igen, hogy a többi tankönyve nagyon nem szimpatikus.
Ha egyéb könyvet szeretnél, akkor a gyermek korához és tudásához illő szakköri feladatgyűjteményeket keress; ezekből tudsz válogatni az érdeklődésének megfelelően. Persze az érdeklődést fel is lehet kelteni, ha ügyesen tálalod a dolgokat... :)
Jók lehetnek a fejtörős / logikai feladatos stb. könyvek / füzetkék is.
Nem tudok konkrétan megjelölni valamit, mert én is válogatós vagyok. :)
Ezt az oldalt viszont csak ajánlani tudom:
Jelenleg 209 játékkal lehet játszani, ezek egy része eszméletlenül jó képességfejlesztő. A feltüntetett korhatárokat nem kell komolyan venni, amelyik tetszik a gyereknek, az pont jó lesz; persze nem a kifestős és hasonló vackokra gondolok.
És felnőttek is játszanak rendszeresen, vagy 2 - 3 hónapig én sem bírtam lekattanni az oldalról. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!