Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért kell mindig magamtól...

Miért kell mindig magamtól rájönni dolgokra?

Figyelt kérdés
Tipikus példa erre a matekóra , nem igazán tudom megérteni az adott középiskolai anyagot a tanár következtetése szerint.Otthon viszont a saját logikámmal megértem ,ami eleinte nehéz,de egész jó eredmények születnek .Igazándiból az a gond ,hogy sok időmet elveszíti ez a filozgatás.
2012. aug. 18. 17:20
 1/4 A kérdező kommentje:
És még ezt is hozzáfüzzném,hogy én alapból társaságban és ebben az esetben az osztályba korlátozva érzem magam ,nem azért mert bármi problémánk lenne,csak egyszerüe meg változom .
2012. aug. 18. 17:23
 2/4 anonim ***** válasza:

huha, elég furán fogalmazol :) mi az hogy megváltozol? nem azt akartad mondani hogy kicsit más vagy mint a többiek?

Egyébként minden ember különböző, ezért is hatékonyabb úgy tanulni, ha magántanárod van, vagy már az is segít, ha kis létszámú osztályban tanulsz. Sajnos manapság nem igen jut erre pénz, és a tanárok színvonala se verdesi épp az egeket.

Ezzel valamilyen szinten minden diáknak meg kell szenvednie. Fősulin/egyetemen már gyakran előfordul az is, hogy egyáltalán semmit nem értesz meg előadáson abból, amit a tanár mond. Ilyenkor a legnehezebb odafigyelni. Persze ha nem készülsz rendesen órákra, akkor nem is csoda, hogy nem tudod követni az előadást. :P

Szóval, ez úgymond "normális" dolog, ne törődj vele. Ha otthon kell utánagondolnod a dolgoknak, akkor gondolj utána a dolgoknak otthon, és nem lesz gond.

2012. aug. 18. 17:32
 3/4 A kérdező kommentje:
Úgy,hogy emberek közelében alapból kissé zavarba jövök ,nem igazán tudok rájuk figyelni.
2012. aug. 18. 17:38
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát figyelj, saját tapasztalatból mondom, hogy matekból szinte minden a tanáron múlik. A mi osztályunkat gimiben két csoportra bontották matekokon, én az erősebben voltam. A tanár abszolút nem tudott magyarázni, ráadásul ha új témakört vettünk, mindjárt a mély vízbe dobott, nem ám egyszerűbb feladatokkal kezdtünk volna és fokozatosan nehezítünk, neeem. Ennek ellenére azért vért izzadva, de meglett az ötös kilencedikben. Tizedikben is nála voltam, ekkor már nagyon szenvedős volt, hármas lettem év végén. Egyszerűen teljesen elvette az egésztől a kedvem az, hogy egy mukkot sem értek, egy idő után már nem is próbáltam meg figyelni, mert "úgysem értem". Faktra is felvettem, ott már abszolút nem értettem egy mukkot sem, leadtam, másik tanárhoz kerültem, ő tudott magyarázni, ötös lettem negyedik év végén és 100%-os matek érettségit írtam. Erről ennyit.
2012. aug. 18. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!