Az egyik professzorom ma mondott egy érdekes dolgot. Magamtól nem jövök rá, pedig a fél házat áttúrtam?
Én így első gondolatban a hypo-t és a sósavat hívnám segítségül némi zöldalmaszörppel. Fogod a szörpöt, megtöltöd vele félig a poharat. Ezután beleöntessz némi hypot, és hozzáadsz háztartási sósavat, majd feltöltöd szörppel. Ha ezt sikerül gyorsan (belátható időn belül) megitatni az illetővel, a felszabaduló klór nem lesz túl jó hatással rá.
A másik a higany. Nagyon könnyen hozzájuthatsz régi hőmérőkből, lázmérőkből. Nehézfémmérgezést okoz, valamint a test állítólag azonnal igyekszik megszabadulni tőle hasmenés, hányás kíséretében. Ezt belekeverve valami sötét italba (pl. kólába), nem vehető észre időben.
Harmadikként pedig egy olyan, ami régen sok balesetet okozott: mésztej. Tejként néz ki, és a kisgyerekek beleihatnak.
nem hiszem hogy komolyan mondta...
morteint és/vagy mentost a kólába, esetleg:D
Az első válaszolónak: A megoldás jó, de sokat kellene innia, most nem számolom ki,(nem is tudom) olyan megoldásra gondoltam, amiből elég tényleg kevés, szóval egy ismeretlent is meg lehet vele mérgezni(már ha nem mész oda hozzá egy pohár szörppel) A mésztejnek mindjárt utánanézek, nagyon kíváncsivá tett ez a téma.
Második: A higany lemenne a legaljára, és könnyen észrevehető lenne, nem oldódik túl jól, a színe miatt meg pláne.
Nem is akartam feloldani. Nem véletlenül írtam kólát, mivel sötét a színe, amin nem lehet átlátni.
Az első válaszoló.
Senkin sem akarom kipróbálni, de csak gondolj bele, hány helyen iszol össze mindenfélét, akár bárokban is, amit nem előtted nyitnak ki, szóval akármi lehet benne, és tényleg igaz, akkor a pincérnő a sufniban kikever egy mérget.
A kémia professzora, szóval nem hinném, hogy nem ért hozzá, lehet hogy csak szimbolikusan értette, és arra gondolt, hogy nem igényel nagy felkészülést, ez majd kiderül.
Első: Tudom, hogy nem akartad feloldani, de mivel fémszínű, amint egy kicsi elfogy belőle rögtön látható lesz.
Van mérgező szobanövény is, pl Diffenbachia. Nem tudom, milyen íze lehet és hogy mennyi az LD50 értéke, állítólag bedagad tőle a nyelv és fulladást okozhat.
Akkor ott van az akkusav, amit ha valahogy "fogyaszthatóvá" lehet tenni, akkor csúnya mérgezést okozhat. Ugyanígy a szárazelemek nehézfémtartalma is mérgező.
Építőanyagként is elég durva cuccokat használunk, de ezek többnyire büdösek és rossz szagúak is.
A denaturált szeszből pedig elvileg ki lehet szedni a piridint, tehát simán alkohol ízű lesz, csak ugye metanol tartalma van. De metanolt házilag csinálni is lehet, egy kávéfőzőnél valószínűleg nem sokkal bonyolultabb lepárló segítségével.
Most, hogy mondtad a növényeket, kicsit utánanéztem, és akár egy kertben is megtalálhatóak olyan növények, amik halálosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!