Hogy tudnék megtanulni magamtól integrálni/deriválni?
először meg kell tanulni azt az oldalnyi deriválási szabályt a függvénytáblából, addig úgysem tudsz. Ha az megvan, írjál privit!
Nem nehéz. Én nem tudom, te hány éves vagy , d emi középiskolában tanultunk 17 évesen. Lányosztály a közgében. Ment az mert különben 1/, meg 1/// meg 0-t kaptunk volna a dogára. Meg 0///
f'(5*cos(x))=5*f'(cos(x))=5*(-sin x) ez jólett?
az nem tiszta, hogy a vessző mikor kell, meghogy mikor van d/dx... a táblázatot betanultam, ami a függvénytáblázatban van....
Bevezetőként ajánlom a következŐt:
www.mathematika.hu
Itt jobb oldalt egy táblázatban találhatóak. De előtte még ved át a függvényeket, szélső érték, stb., mert ezek meg a deriválás alapjai.
Ha tényleg érdekel a dolog, akkor ajánlani tudom a Bolyai féle könyvsorozatból:
Bárczy Barnabás: Differenciálszámítás és Integrálszámítás könyveket. (két könyv.)
Érdemes beszerezni, nagy előnyük az, hogy a minimális elméleti tudnivalókat közlik, utána pedig az alkalmazást példákon át mutatja be. A könyv teljesen alkalmas önálló tanuláshoz. Ha végigcsináltad ezt a két könyvet, és érted is, akkor azt mondhatjuk, hogy jó alapszinten tudsz deriválni, és integrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!