Mit láthattam? (a többi lennt)
Kilences: Az ISS 402-403 km magasan kering, egy utasszállító repülő max. 10-12 km magasan repül. Egy Boeing 747 mérete kiviteltől függően sacc/kb. 60*60 méter. Ahhoz, hogy az ISS-t nagyobbnak lásd, mint a 10 km magasan repülő 747-est, az ISS-nek legalább 2400*2400 méteresnek kellene lennie.
Ezzel szemben az ISS méretei kb. 70*110 méter.
9-es vagyok.
Ebben igazad van. De gyakran megesik -nem is egyszer láttam úgy-, hogy olyan szögben volt, hogy nagyon fényesen visszaverődött róla a Nap fénye, és sokkal nagyobbnak tűnt, mint egy utasszállító. Persze számtalanszor láttam úgy is, hogy alig lehetett észre venni. Ez függ a Nap (pontosabban a Föld) helyzetétől, és az ISS helyzetétől.
Csak a repülőgépek adnak ki villogó fényeket.És ha még 3szög alakja is volt,akkor az egészen biztos hogy repülőgép volt.
Az lett volna izgalmas ha nem 3 szög alakú és nem villog,továbbá ugrik az égen( azaz bődületes távolságokat tesz meg a másodperc töredéke alatt.
A műhold megint csak lassú és nem villog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!