Én stréber vagyok?

"Idegen szavak gyűjteménye: stréber
minden áron érvényesülni akaró, törtető személy
Eredete: német"
Hát, ez nekem egyáltalán nem egy szimpatikus embert takar.

A beköpés mindenképpen undorító dolog, én életemben egyszer köptem be valakiket, asszem 10 éves voltam, és az egyik barátnőmmel megláttuk, hogy a "nagylányok" (akikre nagyon felnéztünk) kiszöktek cigizni. Hát, iszonyú nagy csalódás volt, ők voltak a példaképeink, a dohányzást viszont nagyon elítéltük. Beköptük őket dühből a felügyelő tanárnak. Két perc múlva iszonyatosan megbántuk mindketten, és legszívesebben visszaszívtuk volna az egészet.
Ma már 27 éves vagyok, és ez akárhányszor eszembe jut, szégyellni kezdem magam, és még mindig nagyon sajnálom. Életemben nem voltam árulkodós, és azóta sem értem, hogy az akkor honnan jött... Gonoszság volt, nincs mentség.
Egyszer fordult elő, se előtte, se utána. Szánom-bánom így is.
De, ahogy te kijelented, hogy "néha beköpsz" embereket - bár fogalmazni nem igen tudsz, mert még kérdésre sem derül ki, hogy pontosan mire is célzol ezzel -, egész egyszerűen undorító!! Pont olyan undorító, mint, amit mi csináltunk kiskorunkban, de mi legalább egy percig sem voltunk rá büszkék, és nem "néha" fordult elő, hanem csak egyszer. Ez nem mentség, de tény.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!