Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy lehetnék stréber tanulás...

Hogy lehetnék stréber tanulás terén?

Figyelt kérdés
Egyetemre járok, és gyakran látok pár olyan csoporttársamat, akik baromi jól tanulnak, pedig a legnehezebb szakok között van a miénk. Egyikőjüknek van egy saját blogja, azt szoktam néha olvasgatni, látásból ismerem csak. Írta, h 1. félévbe 2 db 4-ese volt, a 2.-ban pedig 3db, a többi 5-ös. Fogalmam sincs hogy csinálja, én örülök már annak is, hogyha meglesz 2-essel egy tárgyam. De érdekel az, amit tanulok, meg van is szorgalmam, de egyszerűen nem tudom olyan jól megtanulni az anyagot. Nekik meg még másra is marad idejük, nekem meg még így se:( Hogy a fenébe tanulnak ennyire jól?
2012. júl. 9. 12:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy ismerősöm akinek olyan jó a memóriája, hogy a megye legerősebb gimijébe járt, egyszer átolvasta este az anyagot másnap 5ösre lefelelt belőle. /Ezt sok oldalból is képes volt eljátszani/ Mindig ilyen 4,7 volt. Én meg egy átlagosnak mondható szakközépben szenvedek, hogy meg legyek 3,5.
2012. júl. 9. 13:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Én is ilyen voltam, 3-as tanuló, pár tantárgyból jobb. Pedig én tanultam, de egyszerűen így se megy olyan jól, mint nekik
2012. júl. 9. 13:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

a hanta is sok,tapasztalatom szerint.

nekem pl mondták már ha énis tanulnék gimibe napi 4-5 órát énis 5 ös lennék.mondtam ok,de hiába van jó fejed szorgalom nélkül nem érsz semmit.és 1 biztos aki szorgalmas az mindig jól jár....

2012. júl. 9. 15:29
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincsenek olyan jó képességeid, törődj bele. Ez ugyanolyan, hogy valaki a matekot érti meg könnyen, valaki sportban ügyes, a 3. meg zeneileg tehetséges. Kinek mi jutott.
2012. júl. 9. 15:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy neki tényleg nagyon a jó a memóriája és nagyon tehetséges. Persze nagyon fontos a szorgalom, de az egyetemen, ahol már több száz oldalakat kell megtanulni, fontos az is, hogy kinek mennyire jó az agya. Másrészt, azok alapján, amiket az egyetemista nővérem szokott mesélni, azt gondolom, nagyon fontos a szerencse is.
2012. júl. 9. 18:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Akkor ez szívás, pedig tök jó érzés lehet mindenből jó jegyeket szerezni, főleg, hogy szerintem fordítok is rá annyi időt, mint ők:/ Na igen, ez a másik. Tényleg baromi sok szerencse is kell. Pl. van egy olyan tárgyunk, amiből a tanár el se olvassa a vizsgákat, csak ad rá egy jegyet, ami 95%-ban 1-es szokott lenni. Én minden kérdésre azt írtam, amit ő adott ki anyagot, szinte szó szerint, így meglett a 2-es, de sok ismerősömnek 1-es lett. Viszont akiket ismerek jótanulókat, azoknak 5-ös lett. De fogalmam sincs, hogy hogy, mert órára ők se jártak, nem is írtak mást a dogában, hisz ugynabból a kiadott anyagból tanultak, de vhogy még a szerencse is melléjük áll:/
2012. júl. 9. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!