Hogy legyek stréber?
Sulin kívül ne menj sehova,se haverok se gép se semmi
reggeltől estig tanulsz,ha már nincs mit akkor is tanulj! Tanuld meg előre a következő óra anyagát
légy aktív órákon
nem halál komolyan írtam >.<"
(1. voltam)
A stréber nem a kitűnő tanulót jelenti.
Ez hülyeség.
Ismerek kitűnő tanulót, aki napi 1 óra tanulással (nívós középsuliban) beéri, aztán meg pecázik, haverkodik, néha bedob egy sört, stb...
Ha tényleg nincs életed, és csak tanulsz, 10 évesként viselkedsz, akkor vagy stréber, az első tényleg jól írta.
G.
Sok esetben a stréber szót a link egyének használják a jó tanulókra, hogy igazolják a saját lustaságukat és rossz eredményeiket. Egyszerű irigység.
Amúgy a jó tanuló és a stréber nem ugyanaz. Lehet valaki jó tanuló pár óra tanulással is, és lehet, hogy vért izzad, mire beveri a fejébe a tudást. Én az utóbbit nevezném strébernek, aki agyilag nem éppen erős, de mindent feláldoz azért, hogy jó eredményei legyenek.
Bár ez is visszás, mert sok esetben a tanulási képesség nem az agyi fejlettséggel függ össze, hanem egyéb neveltetésből és öröklődésből eredő dolgokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!