Napelemeket lehet a legkönnyebben elképzelni, de az sem a villany helyett, hanem mellé szükséges. Igazából elég sok energiát kell termelni, ahhoz meg elég komoly rendszer kell, amit házilag nem lehet kivitelezni.
2012. júl. 19. 17:36
2/12 anonim válasza:
Engem is érdekelne ez a dolog,de,ha lehetne akkor hogyan lehetne ezt az energiát az elektronikus eszközökbe jutatni?Amúgy a mi szomszédunknak van valami szélerőműje v mi,de nem tudom mennyit sporolnak vele
2012. júl. 19. 17:47
3/12 anonim válasza:
Ingyen energia nincs! Addig ugye oké, hoyg nem fizetsz havonta számlát, de nem szabad elfelejtkezni annak a felszerelésnek az áráról, amit veszel. Pl egy akkumulátorra mindeképpen szükséged van, méghozzá nem is akármilyen tárológépességűre. az aksi meg önmagában tízezres tétel. De kellhet még szinuszos inverter, nyilván valami ami magát az energiát szolgáltatja stb. alapvetően sokkal olcsóbb a hagyományos ódon áramot venni, a házi termelő megoldások kiegészítésnek jók, fő forrásként aranyárban lehet csak megcsinálni.
2012. júl. 19. 17:51
4/12 anonim válasza:
Napkollektort ajánlok, azt a legkönnyebb megépíteni, használni - és arra még van valamilyen kedvezmény is.
A többivel termelt energia adóköteles! Be kell jelentened és leadózni utána.
2012. júl. 19. 17:56
5/12 anonim válasza:
Igen, csak a napkollektorból nem fog tudni villamos energiát termelni.
A kérdésre válaszolva: igen, csak annyira drágák a berendezések, hogy aligha éri meg. Egy napelem megtérülési ideje nagyságrendileg 10-20 év. Házi szélturbinával körülményes az áramtermelés. Esetleg, ha tudsz olcsó fűtőanyagot beszerezni, akkor egy kazánból megépített mini hőerőművel tudnál spórolni, bár nem számoltam utána, hogy megérné-e egyáltalán. Én először mindenképpen ez utóbbin gondolkodnék el. Bár némi szakértelem kell hozzá, mert ezt egyedileg kell legyártanod, az engedélyeztetés pedig biztosan lenne olyan körülményes, mint a megépítés. Ha van sok pénzed, akkor persze a napelem a legjobb megoldás, vannak már arra szakosodott cégek, mindent megcsinálnak. De az minimum 3-4MFt-ba fog kerülni.
2012. júl. 19. 20:44
6/12 anonim válasza:
A háztartásban a nagy villany fogyasztók a hűtő és fagyasztó szekrények, klímák. Létezik abszorbciós hűtő, aminek a hátuljában "tüzet kell rakni", hogy a belsejében hűtsön. Egy ilyennel megoldható, hogy egy hatalmas parabola tükörrel összegyűjteni a napfényt és az égéstérben egy feketére színezett testet hevíteni vele, ami a tűz szerepét látja el. Ekkor napenergiával hűtesz. Ha a hűtő eleje a lakásban van, a hátulja kilóg az udvarra, akkor klímaként üzemel. A napelemek négyzetmétere milliós nagyságrendben van. A szélerőmű megint csak piszok drága.
2012. júl. 20. 00:00
7/12 anonim válasza:
Szobabiciklivel is egész szépen lehet áramot termelni, legalábbis a Paksi Atomerőmű Látogatóközpontjában volt egy, és relatíve kis belefektetéssel egész magas teljesítmény jött ki belőle.
(( Vagy lehet, csak engem lep meg, hogy normál tekeréssel 700-1000watt kijön belőle?))
2012. júl. 20. 01:47
8/12 anonim válasza:
Igen ám, csak tekerd azt egy órán át... :D
2012. júl. 20. 01:54
9/12 anonim válasza:
Az ember rövid ideig ki tud fejteni egy lóerőt.
De tartósan még egy lónak is sok ekkora erőfeszítés.
2012. júl. 20. 18:07
10/12 anonim válasza:
A fűtés, melegvíz sokkal drágább, mint a villany (normál felhasználásnál).
Nagyon örülnél te a napkollektornak is. Főleg, hogy az a legolcsóbb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!