Miből lehet házilag dugattyút készíteni?
Házilag akarok készíteni kis elektromos pumpát (ez most mellékes), de nem tudom, hogy a dugattyút miből csináljam meg. A munkahenger műanyag lesz. Ha kiönteném gipsszel, az meddig tartana? És a hengert nem karcolná szét?
Vagy esetleg ha műanyagból lenne a dugattyú? De azt hogy csináljam?
Az elgondolásod jó, csak a gipsznek nincs kenése, ezért elég hamar megkopik a henger. Hátránya 24 óra üzemmód után a tömítése eléggé halovány lesz.
Én stirling motorhoz készítettem = 50% grafitpór + 40% glett gipsz + 10% cement. maga a hengerbe ki lehet önteni, előtte szilikon zsírral ki kell kenni.
Én is ilyesmit próbáltam régebben, csak más arányokkal: 20% grafitpor, 40% glettgipsz, 40% cement. Ez sikerült is, de csak véletlenül, mert később már nem tudtam ugyanolyan minőségben megcsinálni.
Akkor ha több grafitot porítok bele, akkor jobb lesz a tömítése, és a "csúszása" is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!