Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Házilag olcsón, egyszerűen...

Házilag olcsón, egyszerűen hogyan tudok olyan anyagot, ami oxigént termel?

Figyelt kérdés
Pl.: szárazjég, ahogy párolog a hideg levegőben sok az oxigén, na de nekem valami egyszerűbb kéne amit itthon is meg tudok csinálni akár a konyhai felszerelésből. Nem robbantani kell megnyugtatok mindenkit :) szerelő vagyok és teljesítménynövelésre használnám a saját technológiám szerint.

2012. jún. 20. 19:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Most mi a kérdés? A szárazjeget hűtésre szokták használni, továbbá a folyékony nitrogén alkalmas erre a célra. Az oxigént meg pl. lánghegesztésnél és vágásnál. Most hűteni akarsz, vagy melegíteni?
2012. jún. 20. 20:15
 2/9 anonim ***** válasza:

kálium-permanganát hevítése oxigént termel. pár éve még patikában simán lehetett venni, most nem tudom.

egyébként meg veszel oxigént palackban, az a legegyszerűbb.

2012. jún. 20. 20:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Cseppfolyósítod a levegőt, -183°C-nál fog az oxigén folyékony halmazállapotba kerülni.
2012. jún. 20. 20:35
 4/9 anonim ***** válasza:

Víz a csapból, valami egyenáramú tápegység (laptop, kutyafüle) és bontod a vizet.

A több az a hidrogén, a kevesebb az oxigén.

Ennyi.. Azért a biztonságra ügyelj!

2012. jún. 20. 20:37
 5/9 anonim ***** válasza:
2012. jún. 20. 20:52
 6/9 anonim ***** válasza:
viszbül veszi ki a zoxigént
2012. jún. 20. 21:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha csak kisebb mennyiségű oxigénre van szükséged, akkor ezt előállíthatod a Ricana oxigénfejlesztő készülékbe használatos tabletták segítségével:

[link]

1 tabletta = 23 liter oxigén:

[link]

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

2012. jún. 20. 21:45
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! 1. kommentelő: kérdés nem a hűtés/fűtés, hanem hogy hogyan tudok előállítani oxigént, amire kaptam értékes válaszokat :) Köszönöm!
2012. jún. 20. 22:14
 9/9 okostelefontakarok67 válasza:

Vegyél a patikában hidrogén-peroxidot (elég a 3%-os) vagy ha az nincs akkor vehetsz hyperol tablettát is.

A hyperol tablettát vízben feloldva hidrogén-peroxidot kapsz.

A hidrogén-peroxidot töltsd bele valamibe és óvatosan önts rá hypo-t. ha elkezd pezsegni akkor beidult a reakció. a buborékokat a keletkező oxigén csinálja. könnyen ellenőrizheted ha egy égő gyufát beletartasz. ha a láng hevesebben kezd égni akkor az oxigén jelen van.

szerintem egyszerű és olcsó.

2017. jún. 18. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!