Müzliszelet házilag, egyszerűen? Tudtok ilyet?
Hát szerintem barna cukor helyett simán rakhatsz bele fehéret attól semmi nem fog változni. Nekem van egy jó receptem az is barna cukros de azért leírom. Amúgy én ki is szoktam hagyni a cukrot belőle mert kell bele méz és attól is elég édes.
20 dkg pehelymix (zab, árpa, búza)
5 dkg aszalt vörös áfonya
20 dkg diákcsemege (vagy vegyesen natúr mogyoró, mandula, mazsola)
2,5 dkg szezámmag
2,5 dkg lenmag
5 dkg vaj vagy margarin
3 evőkanál barna cukor
1 dl sűrű méz
A szezámmagot, lenmagot, diákcsemegét teflonserpenyőben olaj nélkül pirítsuk meg nagyon enyhén. Öntsük nagy keverőtálba, keverjük hozzá az áfonyát és a pehelymixet. A vajat lábosban olvasszuk fel, adjuk hozzá a cukrot és a mézet. Lassan forraljuk 4-5 percen keresztül, és öntüsk a müzlialapra. Keverjük jól össze, majd szedjük a keveréket sütőpapírral bélelt tepsire négyszög alakban úgy hogy a magassága kg. 1,5-2 cm legyen. Alaposan nyomjuk le egy nehezebb edénnyel, és tegyük a hűtőbe éjszakára. Szeleteljük fel, és fogyasztásig tartsuk hűtőben.
Áfonya helyett tehetsz bele bármilyen más aszalt gyümölcsöt. Én pl. szilvával is csináltam már és úgy is nagyon finom. Kb. 15-20 percig tart elkészíteni.
Hűtőbe? Ez új,eddig amiket olvastam,sütőbe kellett tenni 10-15 percre...
Köszönöm szépen a válaszokat! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!