Mondanátok házilag elkészíthető kenyérre kenhetős krémeket? Vagy bármilyen receptet, amit kenyérre lehet kenni.
Padlizsánkrémet 3 napja csináltam. :) De azért köszi! Sikerült eltalálni azt az egyet amit ismerek. :))
Túrókrémest megcsinálom. Köszi.
nálam is a kőrözött a nyerő. egy doboz tejföllel isteni. de szoktam még konzerves halból halpástétomot is. az is nagyon finom :)
mikor kicsi voltam mamám húsos kenőt szokott csinálni, de azt nem tudom hogy. de nagyon finom volt, azt hordtam suliba :)
Zsidótojás- főt tojás+va+újhagyma+só+ mustár.
Párizsikrém -(ez piritósra finom) , darált párizsi, kis vaj, őrölt pirospaprika és bors, mustár, ketchup, hagyma, fokhagyma, worchesteire szósz.
Töpörtyűkrém - darált töpörtyű, főtt tojás, mujstár, vöröshagyma, só, bors.
Zöldségkrémek:
Sokfélét csináltam már én is: brokkolikrém, karfiolkrém, sárgaborsókrém, sütőtökös zellerkrém, cukkinikrém, lencsekrém, csicseriborsókrém, hajdinakrém.
A legtöbbet úgy csinálom, hogy egy (felkockázott) hagymát olívaolajon megpirítok, rá a feldarabolt zöldség, aztán víz, kis főzés, hogy turmixolható legyen, aztán belenyomok 1-2 gerezd fokhagymát, egy kis csípős házi mustárt, különböző fűszereket, sót, borsot. Ha sok víz marad főzés után, akkor le szoktam önteni belőle, mielőtt összeturmixolom. Ha nagy adag lesz, hetekig eszem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!