Milyen házilag elkészíthető italok vannak? (pl: limonádé)
szörpöt, gyümölcsturmixokat, és boleróport leszámítva
(bunkónk kíméljetek)
Nem tudom szereted-e a teát, de én szoktam készíteni 1-2 litert beízesítve (cukor és citromlé) és azt iszogatjuk. Nyáron meg egy kifogyott üdítős vagy ásványvizes flakonba töltöm és ice teaként isszuk hidegen a hűtőből. Nagyon finom frissítő. :)
Zöld teával még frissítőbb! Vagy gyümölcsteával ha szereted.
Alkoholmentesből amit írtál limonádé (csináld nádcukorral és lime-mal, és tegyél bele mentaleveleket meg egy csomó jégkockát), citromos ice-tea...
Facsart narancslevet lehet egy kis vízzel hígítani, de akkor szoktam beletenni cukrot is.
A gyümölcsturmixokkal mi a baj? A tej? (van aki utálja a tejes cuccokat) Mert nem kötelező beletenni, én pl. narancslevet szoktam kifacsarni, majd beleöntöm a turmixba, teszek bele banánt (ez édesíti, így cukor nem kell bele) és ami van otthon: áfonya - lehet kiolvasztott mirelit is, eper, kiwi, stb.
Ugyanezt árulják néhány bevásárlóközpontban aranyáron, de otthon olcsóbban meg lehet csinálni.
Csak alkoholmentes érdekel? Mert isteni narancslikőr és krémlikőr receptem van, karácsonyra ezt adtam a család több tagjának. Vettem szép csatos üvegeket és arany színű csillagos matricákkal díszítettem.
még amit szeretek, apróra vágott uborkát kefírrel vagy natúr joghurttal összeturmixolni. kis bors és fokhagymapor is megy bele. jó hidegen, akár egy könnyű levesnek is elmegy.
és még a leszűrt , hideg kovászosuborkalé is a kedvencem,
és nagyon egészséges is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!