Nehezen tanulok meg akármit, kb 2x annyi idő kell nekem amíg megtanulom mind akárki másnak Mit tegyek?
Olvasd hangosan,nem üvöltésre gondolok,hanem normál hangerőn.
Nekem ez bevált sokkal kevesebb időt töltök most tanulással,és jobbak a jegyeim!
És amíg olvasod próbáld elképzelni a fejedben miről olvasol,persze ne állj meg olvasás közben képzeld el.
Pl : Thermölülai-csatát elképzeled hogyan álltak fel a görögök,és hogyan védekeztek stb..
Tuti módszer!
Ezt így nagyon nehéz lenne megmondani, mert sok oka lehet: nem hatékony (=rossz) tanulási technika, figyelemzavar, memóriazavar, tanulási nehezítettség, diszek...
Írd le konkrétabban, hogy mi okoz problémát (mely tantárgyak); ill. hogy milyen módszer(ek)kel tanulsz. Szerintem úgy pontosabb válaszokat fogsz kapni.
1 válaszoló-meg fogom próbálni!
Például most infó szóbelire tanulok,és amikor olvasom akkor úgy érzem,hogy tudom,de amikor fel akarom mondani magamnak vagy valami ilyesmi akkor mintha nem tudnék semmit,és kezdhetem elölről :(
Első vagyok,nálam is adódik ilyen probléma lehet ezek az okai :
nálam is van hogy 1-2x felolvasom úgy érzem tudom,de elfelejtem,elolvasom még 3-4x és nagyjából tudom az egészet,pár hiányával.
Ilyenkor befejezem a tanulást átnézem egy kicsit a füzetemet,és hagyom.
Reggel amikor kipihenten ébredek,akkor az egész anyagot tudom.
Ez tudomásom szerint azért van mert csak fáradt vagyok,reggelre mindent tudok!!4
Hát, kicsit részletesebb leírásra gondoltam, de mindegy, írok néhány tippet csak úgy általánosságban:
1. Ahogyan már valaki írta, ne csak magadban olvasd a szöveget, hanem hangosan; így könnyebben rögzül, mivel több érzékszervet vonsz be.
2. Ne egyszerre akard az egészet, hanem kis részletenként, pl. egy-egy bekezdést olvass, majd mondd fel magadnak. Két-három bekezdésenként pedig egyben, elölről.
3. Tarts 10 - 15 perc szünetet minden tanulással töltött órában; ezalatt mozogj, menj friss levegőre.
4. Igyál sok folyadékot, ill. egyél egy kis szőlőcukrot, ezek segítik az agyműködést. Állítólag a dió is jó, de annak nem azonnali a hatása.
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!