Ti hogyan tanultok törit és mennyi idő alatt? Nekem nagyon nehezen megy!
A kedvencem a történelem.
Én nagyon beletudom ásni magam.
Kezdem azzal hogy elolvasom az egészet majd kiírom az évszámokat,mert ezek fontosak.Majd kiírom az adott történelmi téma lényegét.Olyan vázlatot készítek.Mivel a könyvek néha elég "szárazak" így a neten,vagy otthoni könyvekből utána olvasok az adott témának.Ha már nem kötelezően olvasom,több is marad a fejemben.
Majd újra elolvasom az egészet,és ellenőrzöm a leírt jegyzeteimet,hogy jól írtam-e az évszámokat,helyes témákat emeltem ki stb.Majd csinálok kis kártyákat amikre ráírom az évszámot vagy az adott eseményt.Pl: -mi volt 1939.szept-1-én? vagy mesélj nekem Szent István törvényeiről stb)
Játszom egy kicsit.Kihúzok egy kártyát,és elmondom magamnak..(ezt lehet játszani másokkal is..)Én így tanultam,és mindig kitűnő voltam.
a matektanárom mondta:
nézzek meg a témához kapcsolódó filmet és állapítsam meg utólag a könyv alapján, hogy mennyiben volt pontos a film
előtte gyűlöltem a törit, de így már bolondulok érte (és azóta minden dolgozatom jeles)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!