Hogyan tanultok? Vagyis a módszert le tudnátok írni? Mert valahogy nem megy a tanulás? 11/L
Általában minden nap 3 órakor érek haza, első éves gimis vagyok.
4-ig eszek, átöltözök stb. 5 órától kezdek tanulni, addig tévézek, pihengetek. Kell egy kis idő, hogy szusszanjak.
Kezdem a leckével. A könnyebb lecke után jön a nehezebb. Így van egy kis sikerélmény, hogy "Jaj, de jó, már ez is meg van!:)"
Ha kész az összes lecó, akkor előveszem a tanulnivalót. Szánok rá elég időt. Értelmezem a megtanulandó szöveget, bekezdésenként tanulom. A példákat is megnézem rá (pl. egy nyelvtan vagy matek szabálynál) ismételgetem, ha kell egy lapra jegyzetelek, vagy írogatok kulcsszavakat.
Utána pedig bepakolok. :)
Én a leckét és a tanulnivalót mindig próbálok akkor elkészíteni, megtanulni, amikor feladják. Még aznap. Bár ez a tanulnivaló esetében nem mindig sikerül, de a leckénél mindig.
Szerintem neked is sokat segíthet, ha:
*tanulási időben megkéred anyukádékat/tesódékat, hogy ne járkáljanak a szobádban, ne zavarjanak
*kikapcsolod a tv-t, telót némítasz, facebookból kilépsz, az a legjobb, ha a gépet is kikapcsolod
*rendet tartasz magad körül. neked sem jó káoszban tanulni
*próbálod megszeretni a tantárgyakat: csak egy minimális szinten
Sok sikert! :)
Tökéletes leírás készült már itt. Többen megköszönték.
Nem írta ki neked, mikor feltetted a kérdést?
Akkor használd a keresőt.
Nekem ennyi idősen anyukám segített...
Kérd meg őt.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!