Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan tanultok? Vagyis a...

Hogyan tanultok? Vagyis a módszert le tudnátok írni? Mert valahogy nem megy a tanulás? 11/L

Figyelt kérdés
Előre is megköszönném ha leírnátok a ti módszereteket hogy hogyan tanultok!
2011. dec. 24. 19:03
 1/8 anonim ***** válasza:

Általában minden nap 3 órakor érek haza, első éves gimis vagyok.

4-ig eszek, átöltözök stb. 5 órától kezdek tanulni, addig tévézek, pihengetek. Kell egy kis idő, hogy szusszanjak.

Kezdem a leckével. A könnyebb lecke után jön a nehezebb. Így van egy kis sikerélmény, hogy "Jaj, de jó, már ez is meg van!:)"

Ha kész az összes lecó, akkor előveszem a tanulnivalót. Szánok rá elég időt. Értelmezem a megtanulandó szöveget, bekezdésenként tanulom. A példákat is megnézem rá (pl. egy nyelvtan vagy matek szabálynál) ismételgetem, ha kell egy lapra jegyzetelek, vagy írogatok kulcsszavakat.

Utána pedig bepakolok. :)

Én a leckét és a tanulnivalót mindig próbálok akkor elkészíteni, megtanulni, amikor feladják. Még aznap. Bár ez a tanulnivaló esetében nem mindig sikerül, de a leckénél mindig.

Szerintem neked is sokat segíthet, ha:

*tanulási időben megkéred anyukádékat/tesódékat, hogy ne járkáljanak a szobádban, ne zavarjanak

*kikapcsolod a tv-t, telót némítasz, facebookból kilépsz, az a legjobb, ha a gépet is kikapcsolod

*rendet tartasz magad körül. neked sem jó káoszban tanulni

*próbálod megszeretni a tantárgyakat: csak egy minimális szinten

Sok sikert! :)

2011. dec. 24. 19:25
 2/8 anonim ***** válasza:
Én utolsó, éves vagyok. Annyi az egész hogy átlagosan 4 óra tájékán érek haza suliból, akkor eszek pihenek, és olyan 6 óra körül elkezdek tanulni. Először mindig letudom az írásbelit, majd jön a szóbeli ez durván 2 óra alatt megvan. Tanulás közben átülök a szoba másik felére ott az asztalom meg mindenem, ott szoktam tanulni, és körülöttem minden zavaró dolgot megszüntetek, néha halkan szól a rádió ha úgy adódik és ennyi.
2011. dec. 24. 19:35
 3/8 anonim ***** válasza:

Tökéletes leírás készült már itt. Többen megköszönték.

Nem írta ki neked, mikor feltetted a kérdést?

Akkor használd a keresőt.

2011. dec. 24. 20:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Írásbeli szünetekben, vagy otthon hamar. Szóbelit úgy fogd fel mintha egy újságban híreket olvasnál. Azt sem magolod órákig és mégis bárkinek el tudod mondani szinte szó szerint. (igaz rövidebb pl. egy pletykalapban XY-al mi történt múlt héten)
2011. dec. 24. 21:08
 5/8 anonim válasza:
tökéletes leírás? na azt nem hiszem... mindenkinek más felel meg, alkattól függően. van aki úgy tanul jól, hogy átolvassa, és felmondja valakinek. van aki felveszi diktafonnal, és aztán visszajátssza magának. van aki értelmet keres benne, és van aki csak magol, mert neki az megy. azt nem írtad kedves Kérdező, hogy milyen tantárgy nem megy? vagy melyik megy a legnehezebben?
2011. dec. 24. 21:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Írásbelit egy ideig reggel csináltam meg, mert tudtam, hogy akkor tényleg meg kell csinálni. Mostanában pedig este írom meg. Szóbelit itthon nem annyira tanulok (csak ha nagyon kell tudni), inkább a buszon, szünetekben meg lazulósabb órákban. Hát igen... a szorgalmam az látszik (=0), de egy négyes átlagot összehozok általában..
2011. dec. 25. 05:18
 7/8 anonim ***** válasza:

16/L vagyok (10.-es)

2011. dec. 25. 05:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem ennyi idősen anyukám segített...

Kérd meg őt.

G.

2011. dec. 25. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!