Van-e tudományos magyarázat az összes vallás kialakulásához, van-e valami közös a különböző vallásokban?
Figyelt kérdés
Ez alatt értem azt,hogy van-e magyarázat a kialakulására egy-egy vallásnak,és lehetnek-e valami formában hasonlóságok? És mitől függ a vallások különbségei?2012. máj. 8. 12:55
41/45 anonim válasza:
#39: eléggé béna menekülő szöveg, és ne áltasd magad, nem tűnsz bölcsebbnek tőle :D
42/45 anonim válasza:
A hit és tudás két különböző dolog. Aki logikával össze akarja kapcsolni mindig ellentmondásba kerül. A népenként más hitvilágra épülő egyházak - vagy hasonlók, mint pl. a zsidóknál - már közösségi szinten a kultúra részeként magyarázzák a dogmákat, kinyilatkoztatás formájában. A hit békésen indul, de az egyházak elvihetik az egészet agresszív irányba. Keresztes háborúk, hogy ne csak a mai dolgokra gondoljunk. Az embernek, mint biológiai lénynek van egy olyan tulajdonsága,(szerintem) hogy nem tud meglenni számára elfogadható magyarázat nélkül. Ha nem talál, hát hisz egyet. A hitre szerintem a tudástól függetlenül ezért is nagy szüksége van az embernek. Csak a különbözőség miatt ne akarnák egymást kiirtani...
43/45 A kérdező kommentje:
Hit, Remény, Szeretet! Ez az alapja mindennek. PL:. Ha valóban elhiszed, hogy te képes vagy szót érteni valakivel, akivel eddig nem tudtál..., azt nagyon erősen kell hinned , hogy valóra válhasson! Ha hiszed, hogy létezik az isten, és keresed, és egyszer bármilyen formában is megtalálnád, akkor már tudás birtokába kerülnél. Ez egy folyamat!A hit, és a tudás sosem kerülhet külön témakörbe, mert függenek egymástól, annak a lefolyása a történet... Minden folyamatok része, ami történik, valaminek, és vagy valakinek a lefolyása okozója, tehát ha van okod feltételezni valamiről valamit, legyen okod, ön magad okaiból gondolkodni... Az "ok" Mindig én VAGYOK!
2014. aug. 21. 02:06
44/45 Vree válasza:
"A hit, és a tudás sosem kerülhet külön témakörbe"
Márpedig ennek másik témakörbe kellett volna kerülni akkor is. xD
Mert ez nem tudomány, amit ebben a topikban nyomatsz,
ez valami idealista tippelgetés meg amatőr filozofálgatás...
45/45 A kérdező kommentje:
Én , valahogy mégsem írtam tudományos kérdés sort, ha jobban megnézed, sose volt tudomány kategóriában...(Azt csak megjegyeztem a szemszögeket, tudományos szemszögekből is, és minden formában elfogadtam... :) )
2014. szept. 1. 08:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!