Forralással lehet csökkenteni az ivóvíz klórtartalmát?
Mert folyamatos vízcsere és ehhez kapcsolódó folyamatos klóradagolás van..
Én nyáron a hűtőben tartok egy üvegkancsót, abban hűl is, meg klórját is veszti a víz.
Próbáld ki, tegyél egy pohárba fél órára csapvizet..
De ha forralom, akkor kimegy belőle a klór?
Teát szeretnék inni és csak csapvíz van, viszont olyan klór szaga van, hogy köhögni kell tőle, egészen elképesztően erőteljes klórszagú. Eddig nem volt ilyen, erősebb a szaga van mint egy uszodában a víznek. Klórszagú maradt a kezem mikor kezet mostam. Kimegy ez forralással?
Fordítva: minél hidegebb a víz, annál több gázt képes elnyelni, minél melegebb, annál kevesebbet.
A forralás gyorsítja a folyamatot..
Emlékszel, amikor nagy nyári melegben gond volt a halakkal?
Kevés volt benne az oldott oxigén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!