Az ásványvízben lévő kis mennyiségű kloridnak van valami jelentősége?
Figyelt kérdés
Nézem az ásványvíz címkéjét, és látom, hogy Kloridot tartalmaz. (Cl-) 4mg/l.
Bár ez gondolom csekély mennyiségű, de ha esetleg jóval több lenne benne akkor, az milyen kockázatot rejtene magában?
Illetve ez vajon hozzáadott, vagy természetesen előfordul a vízben amiből merítve lett, esetleg szükséges rossz?
A címkéjén többek között még annyi áll amit kiemelnék, hogy:
„Ózonnal dúsított levegőt alkalmazó, engedélyezett oxidációs eljárással kezelt."
Gondolom ez utóbbi a fertőtlenítés végett volt szükséges.
Előre is köszi a válaszokat!
2012. jan. 26. 13:54
1/3 hollófernyiges válasza:
Ez természetes, amit a víz kioldott az ásványokból, de a mindennapi ételeddel ettől jóval többet beviszel, sőt, főzés közben szándékosan növeled az étel kloridtartalmát amikor megsózod.
2/3 A kérdező kommentje:
Értem.
De tudtommal a konyhasó az nátrium-klorid, ez meg csak simán klorid, a hidrogén-klorid meg ugye a sósav :)
Gondolom ez nem mindegy, ugye?
2012. jan. 26. 19:48
3/3 Silber válasza:
Lényegtelen ebből a szempontból hogy milyen módon kerültek bele a kloridionok (milyen kationok társaságában). A pH megfelelő, vegyi és bakteriális veszélyekre folyamatosan tesztelt termékek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!