Még ebben az évszázadban elfogy az ivóvíz?
Másrészt Magyarország az ásvány- és termálvizekben gazdag országok közé tartozik.
Én inkább jobban félnék a vízért támadni képes országoktól, mint attól, hogy itt elfogy.
na látod, kedves kérdező, ezért célszerű figyelni az iskolában...
már az ált. isk. ötödik osztályában tanítják a víz körforgását :)
(a zsidók, a bantuk, meg a pirézek, pedig természetesen majd jól lerohanják magyarországot.... istenem, mennyi marha szaladgál szabadon a világban)
Nos én biológus vagyok, talán elfogadod a véleményemet.
Az "ivóvíz elfogyása" arra a folyamatra utal, hogy az emberi civilizáció elszennyezte a meglévő édesvízkészletek egy részét. Ez a folyamat pedig még napjainkban is tart (leginkább ipari termelés bizonyos folyamatai), tehát egyre jobban szennyezzük az ivóvizeinket. Az édesvíz mennyisége nem fogy, csak különböző hulladékokkal, mérgekkel van szennyezve. Emiatt fogyasztása egészségügyi kockázatokkal jár.
Izrael nem azért használ tengervizet, mert elfogyott az ivóvizük, hanem mert olyan vidéken fekszik, ahol régóta nem is volt nagy mennyiségben (már legalább 1500 éve sivatagos terület).
10. vagy és már tudod hogy a tetűhintások felvásárolják Magyarországot? nagyon helyes:)
Ez amúgy egy hülyeség hogy pár évtized múlva Magyarország lesz az új Dubai hiszen az olyan sivatagos területeken ahol semmi nem él de van 50 fok nyugodtan lehet hőerőműveket építeni a napenergia bevonásával is és meg is van a szükséges plusz az ivóvíz előállításához a tengerből.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:10
De a tengervízből lehet ivóvizet csinálni? Mert akkor nincs gáz, még ha költséges is, muszáj lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!