Mennyire nehéz az orosz kiejtés és a nyelvtan?
Szia,
mint tudod, az orosz nyelvben cirill betűkkel írnak - tehát meg kell tanulnod egy teljesen új betűkészletet - úgy gondolom, ez már önmagában (is) egy nehézségi faktor. :-)
Mivel rutinos nyelvtanulóként aposztrofálod magad, bizonyára sok mindent meg tudnál tanulni autodidakta módon, de úgy gondolom, vannak dolgok, amelyekhez mindenképp külső segítségre lenne szükséged. (Pl.: a nyomtatott betűket megtanulhatod "másolással", de hogy miképpen néz ki írott formában, ahhoz biztosan kellene külső segítség; továbbá: helyesírási sémák begyakorlásához, pontos elsajátításához szintén nem árt egy szakavatott személy...)
Valaha tanultam ezt a nyelvet, jól is ment, még szerettem is, de tudod, szorgalmam jó tanárral párosult... :-)
Üdv.: J.H.
Nagyon könnyű az orosz bár én utáltam mert kötelező volt na persze az angolt is utálom mert egy reformálatlan bunkók nyelvnek tartom vagy affektál vagy durva közönséges attól függ ki ejti ki angol vagy amerikai vagy kanadai.
A lényeg az orosz nagyon könnyű igaz meg kell tanulni az ÁBC -jét legelőször. Aztán a nyelvtanban hinnem nőnem semleges van mint a németben-- még is könnyebb mint a német mert értelemszerűen használja a szavakat a mondatban-- a németnél el kell olvasni az egész mondatot, hogy végre megtud miről van szó, mert az állítmányt a legvégére teszi-- a ruszki az nem, az egy-két szóból is megérti. Szóval értelmesebb és színesebb nyelv mint az angol
De nincs olyan nyelv amely csak megközelítené is, a magyart. De minél több nyelvet tudsz annál több ember lehetsz a világban eladni nem fognak tudni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!