Milyen nyelven tanuljak? Van olyan nyelv ami hasonlit a magyarra (kiejtés szerinti írásmód, nyelvtan)?
A magyarhoz hasonló nyelvtanú nyelvek a finnugor nyelvek, melyek borzasztó nehezek és nem érdemes tudni őket.
Szintén a magyarhoz hasonló logikájú az indonéz nyelv (könnyű) és a szuahéli (nagyon könnyű), de az előbbivel csak Indonéziában boldogulhatsz, az utóbbival pedig csak néhány afrikai ország nagyobb városaiban.
Nem javaslom, hogy olyan nyelvet tanulj, aminek a nyelvtana hasonlít a magyarhoz...
Könnyű nyelvek a spanyol és olasz, meg a portugál. Kicsit nehezebb a francia, orosz és a német. Nehéz nyelvek a szláv nyelvek, és pokoli nehezek az arab, a kínai, a koreai és a japán.
A német egy elég használható nyelv, de csak Európában. Szerintem eléggé nehéz, nehézkes, bonyolult. Mások könnyűnek tartják. A spanyol nagyon elterjedt, majdnem világnyelv. Emellett nagyon könnyű is. Vicces nyelv, nem túl szép, nem túl izgalmas, de logikus, világos. A spanyol feltörekvő nyelv (az USA és Mexikó nyelve, meg a fejlődő Dél-Amerikáé). A portugál is egy feltörőben lévő jövőbeli nagyhatalom (Brazília) nyelve. Érdekesebb, de nehezebb a spanyolnál.
Az orosz is hasznos, egyrészt mert Oroszország 20-30 éves távlatban fontos ország lesz, másrészt mert oroszul nagyon sok minden van, amit érdemes olvasni (az utóbbi igaz a németre és franciára - a spanyolra kevésbé).
Kínaiul tudni értékes, ritka tudástőkét jelent. Viszont aki nem nyelvzseni, attól herkulesi erőfeszítéseket kíván.
Én angolul és németül tudok, és spanyolul tanulok a fenti logika alapján. De annak is van értelme, ha az angol mellé egy kevésbé ismert, de hasznos nyelvet tanulsz. Pl. kínait vagy oroszt.
"az angol nyelv pedig a franciából alakult ki ,tehát az írott formák hasonlóak."
Így van. És a spanyollal méginkább ez a helyzet. Aki tud angolul, az a spanyolt több száz szavas szókinccsel kezdi.
"ajánlom a lovárit. Többen azt mondják, hogy 3 hónap tanulás után már le lehet belőle nyelvvizsgázni. De mások aztmondják, hogy nehéz."
Lehet, hogy nem veszik komolyan a vizsgáztatást, és akkor csakugyan könnyű nyelv. Egyébként kb. a némettel lehet egy szinten a nyelv bonyolultsága alapján.
Én hindít tanulok, nekem a szívem csücske. Logikus az írás és nem is nehéz, nyelvtana csak egy hajszállal nehezebb az angoltól, bár vannak olyan hangok, amiket meg kell szokni.
És az se mellékes, hogy a mandarin kínai után a 2. nyelv összesen olyan 5-600 millió beszélővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!