Mennyi földet kellene "ősszegyúrni", hogy akkora legyen mint a nap?
10.Capisce? :-)
A Nap nem tökéletes gömb alak, ezért a számításod meglehetősen pontatlan.... Capisce? :-)
Nem kell ám felrobbanni, csak gondolkodni...
Maradjunk annyiban, hogy a "megközelítőleg egymillió"-nál azért pontosabb... :-)
És közelebb is áll az elfogadott 1300000-es értékhez.
(pl. a sulinmet szerint.)
"A Földhöz képest persze a Nap hatalmas, hiszen az átmérője mintegy 109-szer, a tömege 333 ezerszer, a térfogata pedig kb. 1,3 milliószor nagyobb, mint a Földé."
Capisce!
Legyen igazad, a sulinet szerkesztője biztos jobban tudja mint a NASA egyik kutatója :) Főleg ha ilyen kisiskolás számításokra hivatkozik mint amiket beírtál.
National Geographic, vagy Discovery Sciens tudom neked ajánlani, "Így működik a világegyetem - Csillagok"
Szó szerint idézem "Földünk egymilliószor elférne a Napban"
Valamivel hitelesebb info mint a sulinet.
Keress utána a guglin, ne velem vitatkozz!
Nem olyan baromi nehéz ám rákeresni, és akkor legalább megnyugszol.
Nem hiszem, hogy belekalkuláltátok a különféle okokból adódó hőmérséklet, nyomás és egyéb hatásokat. Ahogy a nagy gravitáció miatt fellépő nyomástól (leginkább ettől) beinduló fúzióval sem. Pedig ezek mind-mind lényegesen befolyásolhatják az eredményt. (- csak még 1-2 ötlet, a teljesség igénye nélkül).
De már abban is gondban vagyunk, hogy hol húzzuk meg a vonalat, hogy hol van a Nap "felszíne"....
De ha mindezektől eltekintünk, mert amúgy is csak egy béna szemléltetése a méreteknek, akkor arra jó egy kb. érték, ami nagyságrendileg nagyjából jó. Arra meg biztos jó bármilyen forrás...
(Előző vagyok)
ui.: de azért jópofa, amikor ilyeneken vitáztok. :-D
ui.2: nincs közöm a másik ugyan ilyen százalékú hozzászólóhoz (kivéve az előzőt :-D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!