Hogy mondjam meg a szüleimnek hogy 1-est 2-est és 3-ast kaptam?
Sziasztok !
11 éves vagyok sajnos matematikából kaptam egy 1-est sosem voltam belöle valami okos de mindig meg kaptam az 4-est év végére.De ma becsúszott egy 2-es németből, pedig én jó németes vagyok 4,5-ös voltam eddig , pedig ez témazáró volt.Magyarból pedig egy 3-ast kaptam.Anyuék csak az négyesnek és ötösnek örülnek,a rossz jegyeknek nem .Hogy mondjam meg nekik ?
Becsúszott, ez van. Egyenesen megmondod nekik, nem kertelsz, ha kérdezik, hogyan, elmondod, hogy nem voltál passzban, a matek sosem ment stb. Abból lehet, nem árt melléd egy különtanár, ha a szüleid is így látják, ne ágálj nagyon ellene, de a másik kettő nem tűnik vészesnek, egyszer mindenki jár így. Én kiváló kémiás létemre olyan egyest kaptam egyszer belőle, hogy megszólalt. Tedd majd hozzá, hogy kijavítod, mert ez csak becsúszott, és máris minden rendben lesz. (Azért büszkének nem kell lennie, de ne is szégyelld magad.)
Ha a szüleid egy kicsit is megértőek, belátják ezt, és nem lesz gond. Nekem pl. anyu tortát sütött az első egyesnél, mert "nem is gyerek az olyan, akinek nem volt még egyese". :) (Pedig azért itthon az ötös volt a minimum elvárás. Ennél csak jobbat illett hazahozni.)
Szerintem így: "Anyu, Apu! Kaptam két katonás jegyet, és egy mértanilag közepest!"
Szerintem így már nem is hangzik olyan rosszul :) Minden az előadásmódtól függ, ezzel úgymond "elhintenéd" a dolgokat a jegyek fölött :) Próba cseresznye, remélem beválik!
Szerintem pont, hogy ne keress semmi kifogást, hogy "jajj, amúgy is gyenge vagyok matekból" meg hasonló.
Mond meg, hogy rossz passzban voltál ma, becsúszott pár rossz jegy, de rajta leszel, hogy kijavítsd.
A szülők ha kifogásokkal állnak eléjük érzik, hogy valami simlisség van a dologban (pl. hogy nem tanultál a témazáróra).
Igy is büntetésben vagyok,de tudjátok akkor anyu még a fejem et is letépi,mert becsúszott pár rossz jegy is.Úgy akarom hogy ne kapjak büntit és hogy anyu ne is rágodjon ezen,hogy rosszul tanultam .Nekem a matek meg a német ciki.Kérlek segitsettek !!
Válaszottokat elöre is köszönöm !!!
Szurkoljatok ! :)
Sziasztok !!!
Beszéltem a szüleimmel ,és nem kaptam leszidást,azt mondták hogy tanultam ebből ,és majd jobban oda kell figyelnem rá.Köszi szépen a válaszokat.A tanácsaitokat elmondtam nekik.Köszi .Sziasztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!