Van egy elméletem a "nagy bumm"-ról. Szerintetek lehetséges ez?
Ez sajnos nem így nem lehetséges sehogyan sem, mert a fekete lyukban levő irdatlan tömeg olyan mértékig meggörbíti a teret, hogy az visszagörbül magába a fekete lyukba, így onnan még a fény sem tud kiszabadulni, tekintve, hogy az azon belüli tér önmagába zárt. Tehát a fekete lyuk anyaga nem tud fölrobbanni, nem tud a fekete lyukból kitörni.
Viszont, van egy alternatíva. Olvastam egy elméletről, ami alapján az anyag a végső összeomlása előtt a fekete lyukban szétszóródik. Mintegy visszapattan a totális önmagába hullás előtti pillanatban. Így a fekete lyuk az univerzumban változatlan formában fekete lyukként hordozza az anyagát. Viszont azon belül ez a visszapattanás az önmagába zárt végtelen térben megy végbe. Ez pedig egy ősrobbanáshoz hasonló folyamat. Ilyen értelemben elképzelhető, hogy az egész univerzumunk is egy másik univerzum fekete lyukában van, és minden egyes fekete lyukban újabb és újabb univerzumok vannak.
ahha! kössz a válaszokat!
első:
Nagyon érdekes amit leírtál. Tudnál valami linket adni, ahol ezzel foglalkoznak? Eddig úgy tudtam, hogy a fekete lyuk a tér két távoli pontját köti össze egy rövidebb úttal. Nagyon érdekel az általad említett elmélet.
második:
Az általad leírt dolog is érdekel, te is linkelhetnél valamit erről. Mi az az erő ami gyorsítja a tágulást, ez érdekelne legfőképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!