Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A nulla páros szám?

A nulla páros szám?

Figyelt kérdés

Testvéremmel napok óta vitatkozunk erről. Ő azt mondja, hogy igen, páros, mivel -2 páros, -1 páratlan, 1 páratlan, így két páratlan szám között párosnak kell állnia, legalábbis ezt vettem ki a szavaiból. Én viszont azt állítom, hogy a nulla az nem páros, de nem is páratlan. A nulla az nulla.

Melyikőnknek van igaza? :D

2011. nov. 19. 21:48
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha a nulla páros és páratlan is, akkor így lehet megtalálni a páratlan számokat:

Páratlan egy jegyű számok: 0,1,3,5,7,9. Páratlanok azok a több jegyű számok is, amik olyan páratlan jegyre végződnek, ami nem a nulla.

Ezzel szemben:

Páratlan egy jegyű számok: 1,3,5,7,9. Páratlanok azok a számok, amik páratlan számjegyre végződnek.

Én az utóbbira szavazok. És én is matematikus vagyok.

2011. nov. 21. 15:49
 32/34 Főzős Laci ***** válasza:
35%

Én 89-ben érettségiztem,gimnáziumban.Nos a 0-át úgy tanultuk,hogy egy teljesen különböző szám:nem páros,nem páratlan.Most meg olvasom a wikipédián,hogy páros szám?!

Persze hozzáteszem,hogy a fenti oldal megbízhatósága nem 100%... Hülyeség,amit most a gyerekeknek tanítanak,hiszen a 0 az 0.Ez is bizonyítja,hogy az egész magyar oktatásunk lent van a posványban;ilyen pici példákból is látszik.

Kíváncsi vagyok,hogy pí-t ugyan mivé fogják átnevezni?

2013. dec. 8. 10:39
 33/34 anonim ***** válasza:

Én meg úgy tanultam ált. iskolában 3-4 ben hogy páratlan szám, egyik akkori oszt. társam anyukája mondta hogy ők úgy tanulták hogy páros és a nagymamája is. Utána 5.-től olyan matek tanárunk volt aki középiskolába is tanított és főiskolásokat meg korrepetált. Ő úgy tanította hogy páros. Az egyetemen meg egyöntetűen minden matematika doktor azt mondja hogy páros, az egyik csak megemlítette hogy van akinek tévesen nem így tanították.

Mellesleg azzal a tanárral (pontosabban tanítóval) aki úgy tanította hogy páratlan szakmailag más gondok is voltak. Volt olyan hogy matek TZ-t írtunk volt 5 feladat, az egyik feladatot mindenkinek áthúzta és nem vette figyelembe és azt mondta hogy azt rosszul tanította (nem nullával kapcsolatos feladat volt) és azért.

A nulla a nulladikon kérdést is valamikor rosszul tudja a tanító, buszon beszéltem már olyan tanítóval aki szerint 0^0=0.

Megkapja a diplomát hogy taníthasson mondjuk 2-esre épphogy átment.

Nem meglepő módon matematika professzornál semmiféle ilyen jellegű tévedést illetve tévhitet nem láttam soha.

Legegyszerűbb def.: Páros az a szám ami 2-vel maradék nélkül osztható. Vagy másként fogalmazva 0-át ad maradékul 2-vel osztva.

A 0-ra ez igaz mivel minden szám osztja.

2013. dec. 8. 15:22
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
A nulla páros. Azért amit az előző írt. Ez nem a magyar oktatás izébizéje, a nulla mindig páros volt, max hü.lye volt a matektanár.
2013. dec. 8. 21:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!