A nulla páros szám?
Testvéremmel napok óta vitatkozunk erről. Ő azt mondja, hogy igen, páros, mivel -2 páros, -1 páratlan, 1 páratlan, így két páratlan szám között párosnak kell állnia, legalábbis ezt vettem ki a szavaiból. Én viszont azt állítom, hogy a nulla az nem páros, de nem is páratlan. A nulla az nulla.
Melyikőnknek van igaza? :D
"Az egyetemen úgy tanították, hogy a nullának nincs paritása. Legalábbis függvénytani szempontból. Mindig külön kiemelik a nullát ha valahol szerepel, pl.: értékkészlet, értelmezési tartomány, stb."
ez vagy valami nagyon érdekes egyetem, vagy te nagyon csúnyán keversz valamit (tippem, hogy a 0 pozitív v. negatív kérdéssel keverheted).
A 0 pont ugyanolyan páros szám, mint a 2,4 vagy -100, hiszen osztható 2-vel, és ezen múlik a paritás.
Ez amúgy érdekes kérdés, mert határozottan emlékszem, hogy általánosban párosnak tanították, középsuliban pedig úgy, hogy egyik sem.
Bár én biztosra veszem, hogy páros, pláne a linkeltek után.
"Ez amúgy érdekes kérdés, mert határozottan emlékszem, hogy általánosban párosnak tanították, középsuliban pedig úgy, hogy egyik sem."
azt a középsikolai tanárt is el kéne küldeni még továbbképzésre, mielőtt gyerekek közé engednék, hogy ott hülyeségeket beszéljen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!