Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A nulla páros szám?

A nulla páros szám?

Figyelt kérdés

Testvéremmel napok óta vitatkozunk erről. Ő azt mondja, hogy igen, páros, mivel -2 páros, -1 páratlan, 1 páratlan, így két páratlan szám között párosnak kell állnia, legalábbis ezt vettem ki a szavaiból. Én viszont azt állítom, hogy a nulla az nem páros, de nem is páratlan. A nulla az nulla.

Melyikőnknek van igaza? :D

2011. nov. 19. 21:48
1 2 3 4
 11/34 mantis religiosa ***** válasza:
71%
Az egyetemen úgy tanították, hogy a nullának nincs paritása. Legalábbis függvénytani szempontból. Mindig külön kiemelik a nullát ha valahol szerepel, pl.: értékkészlet, értelmezési tartomány, stb.
2011. nov. 19. 23:25
 12/34 anonim ***** válasza:
37%
A 0 páratlan, a 00 páros.
2011. nov. 19. 23:26
 13/34 mantis religiosa ***** válasza:
54%
Ezek után már csak Boborján válasza érdekelne! :-)
2011. nov. 19. 23:31
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

"Az egyetemen úgy tanították, hogy a nullának nincs paritása. Legalábbis függvénytani szempontból. Mindig külön kiemelik a nullát ha valahol szerepel, pl.: értékkészlet, értelmezési tartomány, stb."

ez vagy valami nagyon érdekes egyetem, vagy te nagyon csúnyán keversz valamit (tippem, hogy a 0 pozitív v. negatív kérdéssel keverheted).

A 0 pont ugyanolyan páros szám, mint a 2,4 vagy -100, hiszen osztható 2-vel, és ezen múlik a paritás.

2011. nov. 20. 08:59
 15/34 anonim ***** válasza:
75%
Minden szám osztható kettővel, a kérdés az, hogy maradék nélkül osztható-e :)
2011. nov. 20. 09:06
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
a matematikában azt nevezzük oszthatónak...
2011. nov. 20. 10:10
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

Ez amúgy érdekes kérdés, mert határozottan emlékszem, hogy általánosban párosnak tanították, középsuliban pedig úgy, hogy egyik sem.

Bár én biztosra veszem, hogy páros, pláne a linkeltek után.

2011. nov. 20. 10:26
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
Az egész számokra vonatkozó definíció alapján egész szám, a párosság kritériumára vonatkozó feltételek teljesülése miatt pedig páros.
2011. nov. 20. 11:35
 19/34 anonim ***** válasza:
75%

"Ez amúgy érdekes kérdés, mert határozottan emlékszem, hogy általánosban párosnak tanították, középsuliban pedig úgy, hogy egyik sem."

azt a középsikolai tanárt is el kéne küldeni még továbbképzésre, mielőtt gyerekek közé engednék, hogy ott hülyeségeket beszéljen...

2011. nov. 20. 11:52
 20/34 mantis religiosa ***** válasza:
100%
Nos! Egyik volt kapcsolatom az egyetemen tanít, matematikus. Megkérdeztem Őt is és azt írta, hogy nincs paritása a nullának. Úgyhogy Én figyeltem az egyetemen. Figyeljetek jobban Ti is!
2011. nov. 20. 12:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!