A nulla páros szám?
Figyelt kérdés
Testvéremmel napok óta vitatkozunk erről. Ő azt mondja, hogy igen, páros, mivel -2 páros, -1 páratlan, 1 páratlan, így két páratlan szám között párosnak kell állnia, legalábbis ezt vettem ki a szavaiból. Én viszont azt állítom, hogy a nulla az nem páros, de nem is páratlan. A nulla az nulla.
Melyikőnknek van igaza? :D
2011. nov. 19. 21:48
1/34 anonim válasza:
Nem páros, és nem is páratlan. :)
2/34 anonim válasza:
De, páros, mert kettővel osztva 0 maradékot ad.
Amire az előző gondol, hogy se nem pozitív, se nem negatív.
3/34 anonim válasza:
A nulla páros, kivéve a rulettban.
4/34 anonim válasza:
Igen, sőt, nemcsak a kettőnek, de az összes többi egész számnak is többszöröse!
7/34 anonim válasza:
Ha az lenne, akkor értelmét vesztené a "pozitív természetes szám" kategória, mert ha az, akkor abba ugyan úgy beletartozna a 0. Nem azt mondom, h. nem az, de akkor nem értem a "pozitív" megkülönböztetést a sorozatokkal kapcsolatban (n eleme a pozitív természetes számok halmazának (legalábbis matek órán)).
8/34 anonim válasza:
Úristen milyen marhaságot írtam le :D Párosnak lehet páros, csak nem pozitív...égés :D
9/34 Shai-Hulud válasza:
Nem égés, mert rájöttél a saját hibádra - és még el is mondtad a tévedésedet. Szerintem ez a helyes, így kellene viselkedni mindenkinek. :-)
Pedro
10/34 anonim válasza:
A nulla paritása páros, mert teljesíti a páros számokra jellemző összes kritériumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!