Miért nem tudok NEM gondolkodni?
Gyakorolni kell. Jön egy gondolat. Azt mondod"hopp, egy gondolat" s elengeded. Pápá gondolat. Aztán másik s másik, s így. Később már csak képek jönnek. Azt is elengeded. S végül semmi. Sokáig kell gyakorolni. S másokat is.
Tanfolyamon könnyebb.
ürelem, el fog jönni az az idő. Nem lehet átugrani ezt a részt. Most "ürül" a tudatod.
Lehet, nagyon sok benn a gondolat,azért tart sokáig.
Hát, szerintem ez csak azoknál az ezoterikus dolgoknál valósul meg, azt meg én nem tartom jónak...
Szerintem az agy alapvető funkciója, hogy működjön, ergo pörögjenek benne a gondolatok. Nem is értem, miért jó kiüríteni a tudatot, és miért jó semmire se gondolni. Gondolkodni jó és hasznos dolog!
Amikor alszol, akkor pihen az agyad is. Az álom előtti és utáni fázisokban.
Szerintem magadtól sose fogod tudni előidézni azt, hogy ne gondolj semmire.
Ez nem filozófia, nem kell ezen elméletben agyalnod. Pont az a lényeg hogy ez tevékenység, nem elmélet. Utólag emlékszel rá, hogy úgy volt, onnan tudod.
De ha ezen gondolkodsz akkor a lehető leg ellenkezőbb irányba haladsz. Ez egy gyakorlat. Olyan mint az ujjak mozgatása gépírás előtt, vagy a bukfenc, vagy hogy "ülj bele" a síbe. Azt se érted, míg rá nem érzel egyszer és kész.
Ne agyalj már annyit, mert megárt!
Jó kiüríteni, nagyon frissítő.
Ez nem jelenti, hogy elvennénk az agytól a dolgát. Csak pici pauza.
Ez egy jó kérdés! Én is már évek óta próbáltam de belefáradtam a próbálkozásba. Egyszerűen nem tudok meditáli és ez teljesen elkeserít, pont a fntebb említettek miatt - pl hogy nem tudok nem gondolkozni meg a "mit kéne éreznem" "vajon ez most meár meditáció?"
meg elengedni sem tudom magam - "lazítsd el az izmaid" mondják, de nem tudom. vagy mittudomén mindig elkezdtem viszketni, mocorogtam, mert elzyibbadt a fenekem... áááá
Szaalegyszerűen képtelen vagyok meditálni:(
Esetleg annyit tudnék tanácsolni, hogy haladj lépésenként:
Először miután elhelyezkedtél próbáld meg tudatosítani magadban az összes gondolatot ami felbukkan. Tehát ne legyen egy se ami elbújik. Aztán ha ez megy ragadj meg 1 -et és próbálj csak arra. Például elképzelsz egy almát és vizsgálgatod miközben semmi másra nem gondolsz. Végül csak a környezetre figyelj(hangok, levegőáramlás a bőrödön) de ne fűzz hozzájuk gondolatban semmit csak érzékeld. Mondjuk 5 napig napi 15 perc este lefekvés előtt mindegyik lépésre kb elég is lehet. Ja és figyelni kell az egyenletes légzésre:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!