Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tudtátok, hogy már feltalálták...

Tudtátok, hogy már feltalálták a villanykörtét ami 100. 000 óráig képes világítani?

Figyelt kérdés

Csak nem adhatták ki,sőt az egykori 2500óráig égő villanykörtéket is lecserélték és csak 1000óráig égő körtéket gyártanak.

A nyomtatókba pedig egy szerkezet van,ami miatt bizonyos lapszám után elromlik a nyomtató.Egy városban pedig van egy körte,ami több mint 100 éve világít.

Erről és hasonlókról szól a Villanykörte összeesküvés c. film.

Érdekes nem?

2011. aug. 30. 11:45
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
65%

nem kell. csak azt jelenti, hogy nem is gondolkozol. ennek a nyomtatónak a története az egész film alapsztorija. e köré épül fel az egész, hogy milyen gonoszak a nagyvállalatok. és egy pillanatra sem gondolkoztál el rajta. szép nagy betűkkel ki van írva a 18.000. és bele sem gondolsz, hogy ez mennyi.

csak nézed, mint hülyegyerek a mónikasót...

aztán meg nekiállsz osztani az észt.

2011. aug. 31. 11:37
 42/53 A kérdező kommentje:

nézd nem értem mi a problémád,mert kötekszel azt látom.

ez csak a nyomtatós rész,de a többire mégcsak nem is reagáltál.

én megértem,ha neked ez a világ megfelel,de akkor te is értsd meg,hogy nekem nem.arra semmit nem írtál pl,hogy ez mennyire rossz a környezetnek.

ha meg már ennyire lekezelő stílusban tudsz csak észt osztani,akkor felhívnám a figyelmed,hogy nem csak a lapszám van megadva,hanem az is,hogy 5évig működőképes a cucc.

És ha én nem 5évre veszem?vagy 5év alatt nem nyomtatok csak pár oldalt,mert annyira van szükségem?

Ha minden ember 5 évente új nyomtatót vesz képzeld már el mennyi hulladék lesz a földön...illetve már an.

Az meg már alapból milyen dolog,hogy ilyen stílusba beszélsz egy nővel aki mégcsak bántót sem írt neked?Magadat minősíted ezzel.

Én részemről lezártam a vitát,mert más éreket figyelembe sem veszel csak a 18.000lapszám lebeg a szemed előtt:/ Kicsit leszűkítetted a kört.

2011. aug. 31. 11:45
 43/53 A kérdező kommentje:
érveket*
2011. aug. 31. 11:48
 44/53 A kérdező kommentje:

A láncfűrészes válaszolót is olyan lekezelő hangnemben oktattad ki,miközben kiderült,nincs is igazad.

Arról hallottál már,hogy a vitának nem kell feltétlen szemétkedő hangnemben történnie?

2011. aug. 31. 11:50
 45/53 anonim ***** válasza:
53%

"arra semmit nem írtál pl,hogy ez mennyire rossz a környezetnek."

semennyire.

ezeknek a videóknak az a közös jellemzője, hogy külön problémákat mosnak egybe és aztán egy globális problémaként tálalják az egészet.

a szemét nem azért gyűlik, mert fogyasztói társadalom van, hanem azért, mert senkit nem érdekel az újrahasznosítás. ne tud meg az oroszoknál milyen szemétlerakók, meg veszélyes hulladék temetők voltak/vannak, pedig ott nem volt fogyasztói társadalom (a film szerint sem). nincs összefüggés a fogyasztói társadalom és szeméthegyek között.

egyébként is oroszok, meg NDK, mint követendő példa? hány éves vagy te? szerinted a keletnémetek azért haltak tucatjával a falon, mert olyan baromi jó volt? a film egy fél mondattal elintézi, hogy az oroszoknál áruhiány volt. persze így is lehet mondani, de a helyzet az, hogy bementél egy boltba és jobb esetben az egész bolt egyetlen egy áruval volt tele. pl. babkonzervvel, mert éppen az érkezett. normál esetben üres volt.

el bírod képzelni? ott a pénz a zsebedben, vennél valamit vacsorára, bemész a boltba és üres. nem kicsi a választék, nem csak száraz kenyér van. hanem üres. TÖK ÜRES!

ha enni akarsz, akkor aktív kapcsolatot ápolsz a szomszédokkal, hátha hall valamelyik valami fülest valamelyik ismerős ismerősétől, hogy melyik boltba mikor fognak valamit szállítani, hogy aztán éjfélkor odamehessél és beállhassál kb. századiknak a sorba és akkor talán nyolckor, amikor kinyit az üzlet, akkor marad neked is valami. ez volt az orosz gazdaság. hurrázzunk!

"ha meg már ennyire lekezelő stílusban tudsz csak észt osztani,akkor felhívnám a figyelmed,hogy nem csak a lapszám van megadva,hanem az is,hogy 5évig működőképes a cucc."

nem. a lapszám az egyértelműen látszik, de az 5 éves felirat előtt még van valami amit valamiért nem mutattak... szerintem nem véletlenül. mellékesen a film is csak a számláló visszaállításáról szól, tehát semmi alapod feltételezni, hogy az időt is méri. mégmellékesebben öt év alatt csak a portól is tönkremegy, főleg, ha nem is használod...

"És ha én nem 5évre veszem?vagy 5év alatt nem nyomtatok csak pár oldalt,mert annyira van szükségem? "

akkor minek neked nyomtató? akkor tökéletesen megfelelsz a film "nem azért vásárol, mer szüksége van rá" kategóriájának...

"Ha minden ember 5 évente új nyomtatót vesz képzeld már el mennyi hulladék lesz a földön...illetve már an."

az emberek többségének semmi szüksége nyomtatóra.

"Az meg már alapból milyen dolog,hogy ilyen stílusba beszélsz egy nővel aki mégcsak bántót sem írt neked?Magadat minősíted ezzel."

honnan tudod, hogy én nem vagyok nő?

2011. aug. 31. 13:16
 46/53 anonim ***** válasza:
63%
Csak remélni lehet, mert nő ilyen stílusban nem ír, csak az alja.
2011. aug. 31. 13:27
 47/53 A kérdező kommentje:

miért ha nő vagy akkor már nem is lehet normális hangvételben írni?Egyébként kétlem,hogy az lennél.

A többire nem reagálné,nem azért,mert nem tudnék írni 1 egész oldalas reakciót rá,hanem azért,mert látom úgyis reménytelen.

Te ezt gondolod,hát legyen.Nem akarlak rábeszélni az én igazamra,mert ahány ember annyi nézőpont.Az én nézeteimet sem tudja megváltoztatni senki,akkorsem ha még írsz 18.000oldalt:)

2011. aug. 31. 13:53
 48/53 anonim ***** válasza:

"Az én nézeteimet sem tudja megváltoztatni senki,akkorsem ha még írsz 18.000oldalt:)"

pillanatig sem gondoltam, hogy meg tudom változtatni ;)

puszi

2011. aug. 31. 15:29
 49/53 anonim ***** válasza:

Kérdező, pont ezt mondtam, hogy folyamatosan világít az égő, csak 5x kapcsolták fel-le (100 év alatt). És az égők a fel-le kapcsolástól használódnak el.

Mellesleg 18 000 oldal az annyi, ha havonta 100 oldalt nyomtatsz akkor 15 évig használhatod :-)

(amúgy az én nyomtatóm kb 8-9 éves, és még jó)

ui.: nem bíróúr vagyok, csak a levegőbe mondott kijelentések számomra keveset érnek, mérnöknek tanulok, ez van, nem hiszek el mindenkinek mindent, ilyen csúnya emberek is vannak mint én :-)

2011. aug. 31. 22:27
 50/53 anonim válasza:

" Ha jól megépítik, akkor pl egy TV könnyedén kibírna 100 évet is"

Így van! A jó öreg Junoszt tv még mindig üzemel itt a konyhámban, és azthiszem, hogy 1975 körül vettük valahogy!

De a hiper-szuper új tv csak addig bírta amíg volt rajta garancia. Aztán romlott is el a garancia letelte után másfél hónappal....

2012. márc. 27. 21:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!