Tudtátok, hogy már feltalálták a villanykörtét ami 100. 000 óráig képes világítani?
Csak nem adhatták ki,sőt az egykori 2500óráig égő villanykörtéket is lecserélték és csak 1000óráig égő körtéket gyártanak.
A nyomtatókba pedig egy szerkezet van,ami miatt bizonyos lapszám után elromlik a nyomtató.Egy városban pedig van egy körte,ami több mint 100 éve világít.
Erről és hasonlókról szól a Villanykörte összeesküvés c. film.
Érdekes nem?
Számolj el tízig, aztán próbáld újra.
Azt írtam hogy 100 évig működne, és nem azt, hogy 100 évig korszerű is maradna. És azt sem írtam, hogy 100 évig kellene működnie, csak azt, hogy könnyedén megvalósítható lenne, csak pénzügyi megfontolásokból nem teszik. És nem fejlődik olyan sebességgel a technika, hogy egy 30-40 éves készüléket ne lehessen használni, mert lehet. Csakhogy nem lehet, mert egyiket sem arra tervezték, hogy hosszabb időt kibírjanak.
Vérnyomáscsökkentőt be.
ez a film nagyon jó az izé.hu-n láttam magyar felirattal:(
szörnyü miket csinálnak
Igen,talán nem maradna korszerű vagy divatos,de azért én örülnék ha nem kellene mindíg mindenből újat vennem.
és igaz,hogy öszeomlana a gazdaság(bár ez ígyis megtörténik sajnos)de pl. sokkal környezetkímélőbbmódszer lenne.De mindegy is,mert ez már így jól megszokott és sajnos nem fog válltozni,ahoz egy új rendszer kellene.
Azért ez sajnálatos.Mindenkinek mindenből jutna bőven,ha egyesek nem akarnának maguknak mindent.Ez már más téma:)
Csak érdekelt mit szóltok a dologhoz.Köszönöm a válaszokat!
Ha modulos rendszerben építenék fel az eszközöket, akkor még a kompatibilitás hiánya és az elavultság sem lenne gond, mert modulonként lehetne hozzáadni az új kiegészítőket, mint a számítógépben. Ott is van egy stabil alap, csak a kiegészítők változnak.
Jelenleg én is egy hasonló minőségi csapdában vagyok. Adott egy jónevű márka jó minőségű terméke, ami kiválóan teljesített az elmúlt másfél évben (egy láncfűrészről van szó). Viszont nemrég a láncfeszítőben egy filléresnek látszó műanyag alkatrész egyszerűen elolvadt(hogyan is kerülhetett olyan igénybevételi pontra olcsó műanyag az edzett acél helyett?), és így az egész használhatatlanná vált, hiába kiváló egyébként a termék. A szerviz nem cserél egyesével alkatrészeket, hanem csak komplett szerelvényt, aminek az ára annyi, mint amennyiért anno én a fűrészt vettem. Na itt bukott ki az, hogy a tartósság nem érdeke a gyárnak, még akkor sem, ha így a termékei a bóvli kategóriába kerülnek. Nem fognak megilletődni, mert árulnak annyiféle hasonló bóvlit, hogy mindig lesz, aki megveszi azt.
A nyomtatókról meg annyit, hogy bontsd szét a nyomtatót és keresd meg a "szerkezetet" :D
Mindenkinek lehetősége van venni jó minőségű cuccokat, de pl a technikai dolgok nagy részénél nem érdemes olyat gyártani ami 10 évig jó, mert annyira gyorsan fejlődik a technika. Vagy te még most is floppyt dugsz a gépedbe, hogy egy nagyobb excel file-t 3 részre bontva el tudj vinni? Vagy pendrive-ot? Ennyi...
igen,használok pendrive-ot,ez talán ciki?hűha nem agyok elég korszerű.egyébként nem évente 5xkapcsolták fel.
Pont az ilyenekbe van a biznisz,mint te,mert az ilyesfajtáknak mindíg mindenből a legújabb,legtrendibb kell és ezt ki is használják.
Ha nem romlik el anno akármelyik telefonom,még most is elégedett lennék vele,mert ha filmet akarok nézni,akkor itthon teszem(nehogymár útközbe is netezzek és filmezzek)nem vagyok kocka,van élet a technikán túl is.
De persze neked ez a nézeted,mások vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!