Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tudtátok, hogy már feltalálták...

Tudtátok, hogy már feltalálták a villanykörtét ami 100. 000 óráig képes világítani?

Figyelt kérdés

Csak nem adhatták ki,sőt az egykori 2500óráig égő villanykörtéket is lecserélték és csak 1000óráig égő körtéket gyártanak.

A nyomtatókba pedig egy szerkezet van,ami miatt bizonyos lapszám után elromlik a nyomtató.Egy városban pedig van egy körte,ami több mint 100 éve világít.

Erről és hasonlókról szól a Villanykörte összeesküvés c. film.

Érdekes nem?

2011. aug. 30. 11:45
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

Ha valamit állítasz akkor azt bizonyítani kell :-)

Szóval nem kérek mást, csak mond meg, hogy melyik szerkezet az, szedd szét a nyomtatót :-) Bizonyítékok, források nélkül lehet beszélni a nagyvilágba :-)

[link]

Én amúgy erről az égőről beszélek, webkamerán lehet követni, még sokáig világítani is fog :-)

2011. aug. 31. 10:53
 32/53 A kérdező kommentje:

Szét is szednék neked egy nyomtatót,ha műszaki ismeretekhez értő férfi lennék,de fodrász-szakács leányzó létemre,szerintem jobb ha nem nyúlok hozzá.

Egyébként erről beszélek én is,de hol olvastad azt,hogy eddig csak 5x kapcsolták fel?

Még mondták is a filmbe,hogy túlélt már pár kamerát is.

Annak nem lenne ekkora híre ha csak párszor használják nem?

2011. aug. 31. 11:08
 33/53 anonim ***** válasza:
74%

műanyag lánckerék:

azért van benne drága barátom, hogy tönkremenjen. nem azért, mert a gonosz nagyvállalat így akar téged új láncfűrész vásárlására késztetni, hanem azért, mert ha az edzett fém lenne, akkor megakadás esetén a lánc szakadna el és esetlegesen egyből rá is tekeredne az okos kis fejecskédre... vagy elrepülne és és pl. valakit eltalálna.

cseréd ki nyugodtan edzettre, csak nagyon figyelj oda, hogy mit vágsz vele és ki van közben a környezetedben, különben könnyen a vádlottak padján találhatod magad emberölés vádjával...

nyomtató:

18.000 oldal, az tudod te mennyi? eszelős mennyiség. a Révai Nagylexikon 20 kötete csak 17.000 oldal. ahhoz, hogy ezt kinyomtasd, több, mint harmincszor kell benne patront cserélned (normál nyomtatott szöveg kb. 20%-os lefedettséggel)

számold már ki, hogy mennyibe kerül a 18.000 nyomtatott oldalhoz a festék, meg a papír. ehhez képest a nyomtató kb. 10e. ezt pedig úgy hívják, hogy szarrágás.

2011. aug. 31. 11:12
 34/53 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=UmatL75dO3c&feature=email

itt mondja,4:18-nál,hogy :"A villanykörte a Livermore-i tűzoltóállomáson 1901 óta FOLYAMATOSAN ég"

Na itt a bizonyíték bíró úr!:D

2011. aug. 31. 11:13
 35/53 A kérdező kommentje:

"Nem kellenek a tartós termékek? Oda se neki, ezt még túléljük valahogy. (Legalábbis ha nem fulladunk bele a szemétbe.) Engem jobban aggaszt a emberek tervezett elavulása! Mennyit veszítene a gyógyszeripar ha egy kezeléssel meggyógyulnának a rákos és/vagy az allergiás betegek? A jelenlegi bevétel 99,99%-át? A vegy-, gyógyszer-, élelmiszer-ipar kéz a kézben járnak annak érdekében, hogy hatékony fogyasztók legyünk. Az adalék és vegyi anyagoktól betegek leszünk és a gyógyszerekkel meggyógyítjuk(?)."

ezek nem az én szavaim,a ideó alatti komment,de teljesen egyetértek vele.

Egyébként nem szarrágás.Most nem nézek utána,hogy hány oldaltól romlik el a nyomtató,de nem vagyok én abban biztos,hogy kibírna annyit,amennyit Te írtál,Sőt!

De persze mindenki úgy gondolkodik ahogy,van akinek így teljesen megfelel,ha lenne mindíg mindenre pénzem nyilván én sem nyafognék,de nekem bizony egy 30.000-es plazmatévé is soknak tünik,ha azt veszem,hogy nem kellene még újat vennem.De ez én vagyok.

2011. aug. 31. 11:20
 36/53 anonim ***** válasza:
100%

A műanyag alkatrésznek köze sem volt semmihez, ami a biztonságot szavatolná, éppen ellenkezőleg. A láncfeszítő műanyag záró belső tartója olvadt el, tehát ha nem lett volna szerencsém, és pont akkor pattan le a kupak, akkor kivágja a láncot az okos fejecskémre(stílus megvan). Ha túlélem, akkor rögtön per.

Azóta már megoldottam házilag, mert hegesztettem láncfeszítőt acélból, de a lényeg ugyanaz: ez nem hosszútávra volt tervezve, és nem biztonsági okokból.

Az energiatakarékos izzók azért égnek ki olyan hamar(mert tényleg bírniuk kellene akár a 100.000 órát is), mert a felhasznált elektronika(főképp a pufferkondi) élettartama nem több, mint 2000 óra. Sosem költöttem egy fillért sem energiatakarékos izzókra, mert csak elkértem ismerősöktől a "kiégett" példányokat, és cseréltem a hibás részeket. Akkor itt már hol van szó arról, hogy nem kell annak működnie 100 évet? Annyit sem bír, ami a dobozára van ráírva, és ezt tudják!

Nyomtatónál talán nem bizonyítható az, hogy az elektronika programozottan becsődöl, de nem is kell neki, mert az olcsón adják. A patron viszont lejár, és ez tény, és sok helyen chip gondoskodik arról, hogy csak eredetit lehessen beletenni. Na ez ugyanúgy nem korrekt.

És addig senkit sem érdekel ez, amíg anya veszi a patront, de amikor már neked kell érte dolgozni, és csak a felét nyomtattad el, de már nem működik, akkor számít. Az is számít, ha a 3 éves mosógép 3 hétre megy a szervizbe, a számítógép alkatrész meg a kukába.

És van elhasználódás, de ha nincs alulméretezve, akkor nem 3 év alatt, hanem 30. Aki nem tudja felfogni, hogy ez nem jó, arra nem tudok mit mondani.

2011. aug. 31. 11:24
 37/53 anonim ***** válasza:
46%

"Egyébként nem szarrágás.Most nem nézek utána,hogy hány oldaltól romlik el a nyomtató,de nem vagyok én abban biztos,hogy kibírna annyit,amennyit Te írtál,Sőt! "

ez van a videóban. megnézted te egyáltalán? vagy a saját hivatkozási alapod is kétségbe vonod?

2011. aug. 31. 11:27
 38/53 A kérdező kommentje:

amíg nem a mi házunk előtt rakják le a temérdek hulladékot és nem a mi földünket szennyezi más elhasznált vagy csak megunt tv-je,addig biztos sokan így gondolkodnak.A film vége viszont mindenkinek tanulságos lehet szerintem.

Ha a pénzt nem is,de a földet csak sajnáljátok...

2011. aug. 31. 11:30
 39/53 A kérdező kommentje:

igen,tegnap megnéztem,ez azt jelenti,hogy minden számadatot meg kell jegyeznem urasága?

Nem is értem....

2011. aug. 31. 11:32
 40/53 anonim ***** válasza:
46%
25:20, hogy ne kelljen keresgélned...
2011. aug. 31. 11:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!