Vallás vagy tudomány?
Ha nem a nyolcadik ilyen kérdés mostanában...
azt hiszed, hogy ha elég sokszor megkérdezed, valaki majd azt mondja, amit vársz?
A tudományban nem kell hinni! Érdekes módon mégis működik...
Először azt a kérdést kellene feltenni, mi az a 'hit'.
(@21:51, jóóó! :D)
Vallás ÉS tudomány. Ezek nem egymást kizáró fogalmak. Az emberiségnek mindkettőre szüksége van. A tudomány leírja, hogyan működik a világ; a vallás feladata megmagyarázni, miért és mi célból működik úgy.
Isten és evolúció sem zárják ki egymást logikailag. Bár bizonyos vallásoknak ellentmond az evolúciós tanítás az ember származásáról. A kereszténység is ilyen. Jómagam keresztény vagyok, ezért nem fogadom el, hogy az ember az állatvilágból emelkedett ki evolúciós úton.
"most írtam ki először-.-"
Akkor szerintem ugorj neki a keresőnek. Volt már a kérdés, jó válaszok születtek.
ma 11:08
"Vallás ÉS tudomány. Ezek nem egymást kizáró fogalmak.
Jómagam keresztény vagyok, ezért nem fogadom el, hogy az ember az állatvilágból emelkedett ki evolúciós úton."
Saját magadat cáfolod: a vallásod KIZÁRJA az evolúciót - ami pedig egy nyilvánvaló tudományos igazság.
A tudomány és a vallás ha nem is egymást kizáró fogalmak - de a témák min. 50%-ában ütköznek. Mivel a vallás mind feltételezésen alapul, ami pedig hol igaz - hol nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!