Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen pszichológia könyveket...

Milyen pszichológia könyveket ajánlani egy 17 éves lánynak?

Figyelt kérdés
Sziasztok :) Érdekelne engem nagyon a pszichológia, persze nem annyira nagyon mélyen, hogy én most orvos legyek vagy hasonlók, egyszerűen szeretnék megtudni többet az emberekről. Mit miért csinálnak, egyszóval az én életemet is megkönnyíteni ezzel, hogy jobb emberismerő legyek:) Szerelmi téren is érdekelnének ezek a dolgok, meg úgy általánosságban is ( pl. hazugságok, fordított pszichológia, esetleg szexualitás stb. ) Bocsánat, ha kicsit kacifántosan írom le, nem igazán értek ehhez sajnos, a lényeg, hogy olyan olvasmányokat szeretnék, amiket az egyszerű halandó 17 éves fejemmel is felfogok, nem túl nyers és számomra is érdekes és szórakoztató :) Előre is köszönöm szépen :)
2011. júl. 28. 01:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Eliot Aronson: A társas lény
2011. júl. 29. 09:18
 12/13 anonim ***** válasza:
Feldmár jó ötlet, tőle már én is olvastam.
2011. júl. 29. 10:08
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Feldmár András egészen korrekt, csak kicsit túl sokat reklámozza az LSD-t.

Szendi Gábor is érthetően, köznapi nyelven ír, csak van az a fura diétája, ő is bogaras.

Popper Péter mindig ismétli magát, épp ezért könnyne megragad.

Csernus egész jó, csak van egy kis más szemében a szálkát beütése, biztos hogy valami nem stimmel vele.

Polcz Alaine is megemlítendő, tanatológia, halál és gyermekhalál.

Freudot nem ajánlom, kontár volt, aki csak arra hajtott, hogy híres és elismert legyen, ezért meghamisított dolgokat, meg egy cseppet hímsoviniszta is. A tanítványa Jung viszont haladóbb szellemű és inkább tudásszeretet irányította, viszont nehéz olvasni. Sigmund lánya Anna Freud megint csak jó pszichológus, csak nem annyira elérhetők a köynvei. Szondi Lipót is kb. ez a szint.

Eric Berne két magyarra fordított művét is melegen ajánlom: Emberi játszmák és Sorskönyv - utóbbi már kicsit bizarr dolgokat is hoz, de nem rossz.

Jean Shinoda Bolen - Bennünk élő istenek és istennők könyvei is jók, archetipusokról

Boldizsár Ildikót is megnézheted, ő a meseterápiával foglalkozik

Egyébként a különböző népszerű pszichológia sorozatok valók neked talán, egyszerűek, kezdetnek tökéletesek, aztán majd belejöszz. Ilyen a Hétköznapi pszichológia, vagy a Mesterkurzus sorozat.

Ja és nem érdemes megvenni a könyveket, mert a legtöbb akár már egy év múlva nem lesz érdekes, tapasztalat, könyvtárból olvasni jobb.

2011. júl. 31. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!