Ha a keresztény hit nem lenne ennyire befolyásos, akkor mennyivel lenne előrébb a tudomány?
"Valójában a hit utolsó mentsvárai, miszerint élet csak isteni közbenjárással jöhet létre."
Nem ezért, hanem azért, mert az élet adásának a joga Istent illeti meg.
Most pl. úgy akadályozza, hogy a milliárdok az egyházaknak mennek - akik cserébe iskolákat alakítanak egyházi iskolákká, ahol kirúgják azt a tanárt, aki nem szeretne misére menni.
Ebben az iskolában max. hittudós fog nevelkedni.
"ma 21:12"
Reménytelenül nagy hülyeséget írtál. Én pl. egyházi iskolában tanultam, jelenleg egy természettudományos témában doktorandusz vagyok. Volt egy nagyon jó tanárom (amúgy nem pap), akinek többszáz (!!!) diákja lett orvos, biológus, stb. Nem tudom, hallottál-e arról, milyen koponyák kerültek ki egyházi iskolákból, hányan ülnek most közülük professzori, akadémikusi, tanszékvezetői székekben különböző tudományegyetemeken, hányan kaptak Kossuth-díjat... Még hogy "legfeljebb hittudós"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!