Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha a keresztény hit nem lenne...

Ha a keresztény hit nem lenne ennyire befolyásos, akkor mennyivel lenne előrébb a tudomány?

Figyelt kérdés
Azon ne gondolkozzunk h nem létezik a hit mert az mindig is kellett és fog is kelleni az embernek. Csupán nem annyira befolyásos mint napjainkban.
2011. júl. 15. 20:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

"Valójában a hit utolsó mentsvárai, miszerint élet csak isteni közbenjárással jöhet létre."

Nem ezért, hanem azért, mert az élet adásának a joga Istent illeti meg.

2011. júl. 15. 22:53
 12/14 anonim ***** válasza:
36%
Nincs nagy különbség a kettő között. A lényeg ugyan az. A vallás valami olyan speciális előjognak tekinti az életet, ami kizárólag a vélt vagy valós istenét illeti meg.
2011. júl. 15. 23:20
 13/14 anonim ***** válasza:
48%

Most pl. úgy akadályozza, hogy a milliárdok az egyházaknak mennek - akik cserébe iskolákat alakítanak egyházi iskolákká, ahol kirúgják azt a tanárt, aki nem szeretne misére menni.

Ebben az iskolában max. hittudós fog nevelkedni.

2011. júl. 17. 21:12
 14/14 anonim ***** válasza:

"ma 21:12"

Reménytelenül nagy hülyeséget írtál. Én pl. egyházi iskolában tanultam, jelenleg egy természettudományos témában doktorandusz vagyok. Volt egy nagyon jó tanárom (amúgy nem pap), akinek többszáz (!!!) diákja lett orvos, biológus, stb. Nem tudom, hallottál-e arról, milyen koponyák kerültek ki egyházi iskolákból, hányan ülnek most közülük professzori, akadémikusi, tanszékvezetői székekben különböző tudományegyetemeken, hányan kaptak Kossuth-díjat... Még hogy "legfeljebb hittudós"...

2011. júl. 17. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!