Szerintetek ez igaz: a cukor lelassítja a fehérvérsejteket?
Anno ezt a kérdést írtam ki: http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__13..
Azóta kipróbáltam, hogy nem eszem semmiféle finomított cukrot, és csak gyümölcsöket eszem édességként. Nem tudom, hogy tényleg igaz amit a barátnőm mondott, de hogy ebben az évben volt először az, hogy nem kellett heteket hiányoznom megfázás, és influenza miatt. Ráadásul kitűnő lett a bizonyítványom is. :) Eszméletlen boldog vagyok, hogy hallgattam rá. :)
Inkább vegyél elő egy sejtbiológia vagy immunológia tankönyvet, mielőtt ekkora blődségeket írsz. Az igaz, hogy cukorbetegekben gyakoribbak a fertőzések, de azért az milliárdszor komplexebb dolog annál, hogy a "cukor" lassítja a fehérvérsejteket.
Már a megfogalmazás is eléggé puritán:
Mi az hogy lassítja? Mit lassít? A kemotaxist, migrációt az endothelen keresztül, vagy a vérben az áramlását? Esetleg a citokinek termelődését lassítja? Netalán az osztódást vagy differenciálódást lassítja?
Melyik fehérvérsejteknek? Összesnek? Neutrophil, basophil, eosinophil granulocytáknak? Monocytáknak? T- vagy B-lymphocytának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!